- 300gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100gr αλεύρι φαγόπυρου
- 300gr καρότα
- 50gr καρύδια
- 120ml ηλιέλαιο
- 60ml νερό
- 1/2 αλάτι
όταν μετράμε τα καρότα πάντα υπολογίζουμε 100gr περισσότερο.


Όταν έχουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το νερό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο για να ενεργοποιήσουμε τη γλουτένη ( πρωτεΐνη ) , η οποία δίνει στη ζύμη την ελαστικότητα και τη δομή που χρειάζεται για να φουσκώσει σωστά κατά το ψήσιμο.

και αρχίζουμε να πλάθουμε - πλάθουμε - πλάθουμε.. πιθανότατα η ζύμη θρυμματίζεται

προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα (όσο ένα καπάκι πλαστικό από αναψυκτικό) και συνεχίζουμε πλάθουμε - πλάθουμε - πλάθουμε...
Όταν δούμε ότι η ζύμη είναι έτσι όπως θέλουμε, την κόβουμε λίγο λίγο

Έπειτα με την χρήση του πλαστήρα απλώνουμε την ζύμη, για να πετύχουμε το πάχος που θέλουμε. Χαράζουμε και απομακρύνουμε την ζύμη ώστε να πετύχουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.


Σε αυτή τη φάση, πλένουμε όλα τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε (δίνουμε χρόνο στη ζύμη) >> και έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c για 10 λεπτά. Βάζουμε τα ταψιά στον φούρνο, ρυθμίζουμε να είναι στον αέρα και στους 180c. Θα τα αφήσουμε συνολικά 30 λεπτά, στα 15 λεπτά θα αλλάξουμε θέση στα ταψιά.


εναλλακτικές συνταγές :
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Baked rolls
Δοκίμασα το 7, με την σύνθεση αυτού του άθρου, παραποιώντας μόνο το ηλιέλαιο σε 60ml και το αλάτι σε 1tsp..
- ρίχνουμε κομμένα καρότα / καρύδια / αλάτι / νερό / λάδι και ανακατέυουμε με κουτάλα
- ρίχνουμε τα 300gr αλεύρι σε τεύχη των 100gr και ανακατεύουμε όλη την ώρα με την κουτάλα.
- ρίχνουμε τα 100gr φαγόπυρο και ανακατεύουμε με την κουτάλα
- ανακατεύουμε & πλάθουμε, πλάθουμε, πλάθουμε με τα χέρια
- όταν δούμε ότι είναι ready, μετράμε 40gr κάθε φορά και κάνουμε μπαστουνάκια
- ρυθμίσεις ψήσιματος όπως αυτού του άθρου.
Bread Hydration and Conversion Calculator