ppBB

It's all just talk

Pressure Cooker - **Foods collection**

Φιλέτο

  • 850gr
  • 3 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 30 λεπτά
  • 50ml νερό


--

Μπιφτέκια

  • πατάτες κάτω κάτω με λίγο λάδι
  • μπιφτέκια από πάνω + λεμόνι
  • 20 λεπτά όταν είναι με πατάτες - 15 λεπτά όταν είναι χωρίς πατάτες

in detail

  • 500gr μοσχάρι (ελιά?) περασμένο δύο φορές
  • 3 φρυγανιές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι & πιπέρι - ρίγανη ή δυόσμο
  • 2tsp λάδι
  • 1 χούφτα νερό

--

Τηγανιά

  • 250gr τηγανιά χοιρινό (σπάλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κούπες νερό
  • βράσιμο 30 λεπτά
  • ανοίγω και βάζω την μανέστρα 100gr
  • βράζουμε πάλι για 5 λεπτά (να γίνει η μανέστρα)

όταν 1kg τηγανιά θέλει 400gr μανέστρα.

--

Μπουκίες

500 χοιρινό ή μοσχάρι (κομμένο σε μπουκιές)

έχουμε ανακατέψει :

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 15ml λάδι
  • 1/2 πελτέ Κύκνο
  • mix

τσιγαρίζουμε το κρέας

  • ρίχνουμε 125ml pummaro

mix

  • λίγο κανέλλα
  • 2 στρογγυλά μπαχάρια
  • 1 δάφνη
  • αλάτι πιπέρι
  • mix
  • 250ml νερό
  • 20 λεπτά βράσιμο

το βγάζουμε από το μάτι μετά από 5 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα και βλέπουμε εάν έχει γίνει το κρέας

άμα είναι ΟΚ

ξαναβάζουμε την χύτρα στο μάτι (στο 9) όταν κοχλάσει το νερό ρίχνω 160gr χυλοπίτες (βλάχα χυλοπιτάκι) και ανακατεύω (άμα θέλει νερό προσθέτω)..

--

Γιουβαρλάκια

  • στο μιχερ 1 κρεμμύδι + 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα ρύζι
  • αλάτι & πιπέρι 
  • μαιντανό
  • λίγο λάδι
  • mix

μετά το κάνουμε mix με τον κιμά 

  • 500gr κιμά 50/50

στην χύτρα 2 κούπες νερό και το ζεσταίνεις με ανοικτή την χύτρα (όχι βράσιμο)

φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνεις και τα βουτάμε στην χύτρα, ρίχνουμε λίγο λάδι.

όταν τα βάλουμε όλα, πρέπει το νερό να καλύπτει όλα τα γιουβαρλάκια.

το αφήνουμε 10 λεπτά.

--

Κοκκινιστό Μοσχαρίσιο (νόνα)

  • 1.5kg (~400ml nero)
  • 500gr τοματό χυμό
  • 1 κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • Καρότο
  • Μπαχάρι
  • Πιπέρι Αλάτι
  • Λάδι

--------------------------------------------------------------------------------------

Order per week

  • 500γρ κιμα (50% 50%) (ΜΟΣΧ κιτολο ή τρανς ή στρογγυλο) - ( ΧΟΙΡ μπουτι οχι λιπος ή σπαλα) 25min
  • 500γρ στηθος κοτοπουλο ~8e/1kg 30min
  • 500γρ χοιρινο σπαλα, κομμενο σε μπουκιες (τας κεμπαμ) ~6e/1kg 30min
  • 500γρ μοσχαρι Ελιά, κομμενο σε μπουκιες ~12e/1kg 30min
  • 700gr καρότα
  • 700gr γλυκοπατάτα
  • 700gr πράσινα φασολάκια

--

στα 500γρ κρέας 

125gr pummaro /xwrio / kyknos (2-3 meres psygeio)

1/2 tsp sugar ( για να σπάει την ξυνίλα )

25ml νερο

--

Μέρη ζώων

χοιρινό 

  • κότσι
  • σπάλα ( κομμένη σε μικρά κομμάτια λέγετε "τας κεμπάπ" )
  • λαιμός
  • μπούτι (σκληρό)

μοσχάρι

  • χτένι
  • σπαλομίτα - ο υπερακάνθιος τένοντας (jumeau a bifteck) – σπαλομίτα ή βασιλοπούλα ή νουά της σπάλας ( ref - FR | ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ, ΣΠΑΛΟΜΙΤΑ, ΧΤΕΝΙ )
  • κότσι (aka οσομπούκο)
  • ποντίκι
  • σπάλα ( κομμένη σε μικρά κομμάτια λέγετε "τας κεμπάπ" )
  • noya (δεν έχει λίπος)
  • στρογγυλό
  • κιλότο
  • στήθος


--

Ζωμός από κόκαλα

Για να φτιάξετε ζωμό από κόκαλα σε χύτρα ταχύτητας, συνήθως θέλετε να τον μαγειρέψετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εξαγάγετε τη μέγιστη γεύση και θρεπτικά συστατικά από τα κόκαλα. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες:

  • Κόκκαλα βοείου κρέατος: 60-90 λεπτά
  • Κόκκαλα κοτόπουλου: 30-40 λεπτά
  • Χοιρινά κόκκαλα: 60-90 λεπτά

Μετά το χρόνο μαγειρέματος, αφήστε μια φυσική απελευθέρωση πίεσης για περίπου 10-15 λεπτά πριν απελευθερώσετε με το χέρι οποιαδήποτε πίεση που απομένει. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε έναν πλούσιο και γευστικό ζωμό. Εάν προτιμάτε μια πιο συμπυκνωμένη γεύση, μπορείτε επίσης να σιγοβράζετε τον ζωμό μετά το αρχικό μαγείρεμα υπό πίεση.


Γενικά θέλετε να προσθέσετε αρκετό νερό για να καλύψετε τα οστά. Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να ξεκινήσετε με περίπου 4-6 φλιτζάνια νερό για μια τυπική παρτίδα ζωμού οστών

  • 4 φλιτζάνια νερό (950 ml) : Χρησιμοποιήστε περίπου 450 γραμμάρια κόκαλα.
  • 6 φλιτζάνια νερό (1.420 ml) : Χρησιμοποιήστε περίπου 680 γραμμάρια κόκαλα.

σπαλομίτα 

  • 1kg σπαλομίτα se lwrides (paxos 2 daktyla)
  • 2 skelides/alati/piperi
  • ladi (1/2 mia mikrhs koypas)
  • xytra : ~1h - 1h30m
  • nero : 300-400ml (na ftanei sta misa toy kreatos)
  • 1 lime στημένο


όταν το βγάλουμε από το μάτι, 
 1 tsp boytyro ( ΦΑΣΤ Soft Μαργαρίνη ) kai anakateyoyme...

meta ama exei nero, to afhnoyme na to piei (arxh sto 9 mexri na brasei kai meta katebazoyme sto 5)
1- 1/2 daktylo na meinei nero

sbhnoyme to mati

στο τέλος ρίχνουμε το στημένο lime.