--
Μπιφτέκια
in detail
εκτέλεση :
ριχνούμε τα υλικά, πλάθουμε τον κιμα, κάνουμε 5 μπιφτέκια x 100gr, τα βάζουμε σε ένα τάπερ, ρίχνουμε 2-3tsp λάδι, το βάζουμε ψυγείο. Μετά από 4 ώρες, βγάζουμε το τάπερ.
Κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε στον πάτο της χύτρας, ρίχνουμε το πλιγούρι ενδιάμεσα στην πατάτες, ρίχνουμε λίγο αλάτακι πάνω στις πατάτες, βάζουμε τα μπιφτέκια, ρίχνουμε λίγο αλατάκι πάλι, και ρίχνουμε το λάδι που έχει απομείνει μέσα στο τάπερ.
>> 20 λεπτά στο 2 <<
--
όταν 1kg τηγανιά θέλει 400gr μανέστρα.
--
500 χοιρινό ή μοσχάρι (κομμένο σε μπουκιές)
έχουμε ανακατέψει :
τσιγαρίζουμε το κρέας
mix
το βγάζουμε από το μάτι μετά από 5 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα και βλέπουμε εάν έχει γίνει το κρέας
άμα είναι ΟΚ
ξαναβάζουμε την χύτρα στο μάτι (στο 9) όταν κοχλάσει το νερό ρίχνω 160gr χυλοπίτες (βλάχα χυλοπιτάκι) και ανακατεύω (άμα θέλει νερό προσθέτω)..
--
μετά το κάνουμε mix με τον κιμά
στην χύτρα 2 κούπες νερό και το ζεσταίνεις με ανοικτή την χύτρα (όχι βράσιμο)
φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνεις και τα βουτάμε στην χύτρα, ρίχνουμε λίγο λάδι.
όταν τα βάλουμε όλα, πρέπει το νερό να καλύπτει όλα τα γιουβαρλάκια.
το αφήνουμε 10 λεπτά.
--
--------------------------------------------------------------------------------------
Order per week
--
στα 500γρ κρέας
125gr pummaro /xwrio / kyknos (2-3 meres psygeio)
1/2 tsp sugar ( για να σπάει την ξυνίλα )
25ml νερο
--
--
Για να φτιάξετε ζωμό από κόκαλα σε χύτρα ταχύτητας, συνήθως θέλετε να τον μαγειρέψετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εξαγάγετε τη μέγιστη γεύση και θρεπτικά συστατικά από τα κόκαλα. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες:
Μετά το χρόνο μαγειρέματος, αφήστε μια φυσική απελευθέρωση πίεσης για περίπου 10-15 λεπτά πριν απελευθερώσετε με το χέρι οποιαδήποτε πίεση που απομένει. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε έναν πλούσιο και γευστικό ζωμό. Εάν προτιμάτε μια πιο συμπυκνωμένη γεύση, μπορείτε επίσης να σιγοβράζετε τον ζωμό μετά το αρχικό μαγείρεμα υπό πίεση.
Γενικά θέλετε να προσθέσετε αρκετό νερό για να καλύψετε τα οστά. Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να ξεκινήσετε με περίπου 4-6 φλιτζάνια νερό για μια τυπική παρτίδα ζωμού οστών
σπαλομίτα