Υλικά Συνταγής
- 500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-boil 2cups of water
-when boiled throw the peas
Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.