ppBB

It's all just talk

Pasta

  • 600ml water
  • 150gr pasta
  • 1tsp salt (or 2 teaspoons Kucharek)
  • 1 jalapeno or habanero chopped (habanero is 76 times hotter than jalapeno)
  • 1tbsp Ghee
  • 50-70ml tomato passata (already cooked with onions / garlic / pepper)


boil the water, drop the 1tsp salt, mix well

drop the pasta don't crack it!

after 1-2min when we have again bubbles in the water, low the temperature to 6, drop the chopped pepper.

after 10min, strain the pasta, drop 1tbsp Ghee, let it melt (30 sec), put back the pasta, mix for 45sec!

remove the pasta to a plate, drop the tomato passata to pan, mix for 1 min, drop the pasta, mix for 45sec!


Serve with pepper.


Habanero Pepper Guide: Heat, Flavor, Uses


  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil
  • 3 cloves garlic, minced
  • 1 yellow onion, diced
  • 2 teaspoons red pepper flakes
  • 1 780 gram tin high-quality crushed tomatoes
  • 1 pound whole-wheat spaghetti
  • 270 grams plain Greek yogurt
  • 25 grams parmesan cheese, for fresh basil



  1. Heat olive oil over medium-high heat for 2 minutes. Add garlic and onion, and cook for 4 to 5 minutes. Add red pepper flakes, and cook for an additional minute.
  2. Add crushed tomatoes, and bring to a boil. Cover, and turn heat down to simmer for 15 to 20 minutes.
  3. While the sauce is simmering, cook spaghetti according to directions.
  4. Add the cooked pasta to the sauce, add the Greek yoghurt, and mix well, until all is combined.
  5. Plate your pasta, and garnish with 2 tablespoons parmesan cheese, basil, and extra red pepper flakes if you wish!


src - https://www.popsugar.co.uk/fitness/Greek-Yogurt-Pasta-Sauce-39279562



Πρέπει λοιπόν να “μαγειρέψετε” τον πελτέ ντομάτας για να τον καραμελώσετε και να βγάλει όλη τη γεύση της και τα αρώματά της στο φαγητό. 
Αυτό συμβαίνει αν το προσθέσετε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα μαζί με τα βότανα και τα μπαχαρικά σας, αφού πρώτα τα μαγειρέψετε. 

Έτσι, εάν η συνταγή λέει να σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για πέντε λεπτά και στη συνέχεια να προσθέσετε το σκόρδο, 
σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσετε τον πελτέ ντομάτας. 

Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά για να σκουρύνει στο χρώμα και να απελευθερώσει τη γεύση του. 

Μην προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας όταν σοτάρετε τα κρεμμύδια σας, γιατί θα καεί και τα κρεμμύδια δεν θα έχουν την ευκαιρία να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
https://www.mamapeinao.gr/peltes-ntomatas/


Προσθέστε της λίγη πάστα ντομάτας, που στην ουσία είναι σούπερ συμπυκνωμένη ντομάτα. 
Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, σοτάρετέ τη σε ζεστό ελαιόλαδο πριν την προσθέσετε στη σάλτσα. Και για τέλειο αποτέλεσμα, βάλτε και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά.
https://www.notanordinarymum.gr/product_info.php?products_id=359


Σάλτσα Μπολονέζ για Ζυμαρικά της Βέφας

https://youtu.be/ciF0LlujSao

https://vefaalexiadou.gr/?p=5000

Pasta w/ Frozen vegs


  • 130gr fussili pasta
  • 50gr frozen vegs
  • 1tsp salt


--


Add 800ml water for boil.

Add the pasta for soak till water boiled

Clean the vegs with water

When water is in boil, add the pasta + vegs, hold 10m

Rinse the pasta w/vegs, add 1tsp butter to pot, add pasta w/vegs, add piper, mix

ADd the pasta w/vegs to the plate, chop 1 tost cheese slice, mix on plate.