to be fluffy, add 1 tablespoon evaporated milk per 1 egg
Αυγά σκραμπλ ΝΥ style
4 αυγά
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ ΝΥ style, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τα αυγά και μετριάζουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια και να θρυμματιστούν όπως στην ελληνική στραπατσάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Στραπατσάδα ή καγιανάς
https://www.kathimerini.gr/984216/article/gastronomos/gastronomia/strapatsada-h-kagianas
Αυγά σκραμπλ ΝΥ style
Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ ΝΥ style, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τα αυγά και μετριάζουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια και να θρυμματιστούν όπως στην ελληνική στραπατσάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/ayga-skrampl-ny-style/149338/
Jacques Pepin omelette omelet
https://www.youtube.com/watch?v=s10etP1p2bU
---------------
For omelet add 1 tablespoon water or milk, per egg
Avocado Egg Bake