ppBB

It's all just talk

Κανόνες για μια υγιεινή ζωή

-ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΥΜΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΡΥΑ. ΟΙ ΕΓΚΥΕΣ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ.

-ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΚΟΤΑ (2013.FDA Admits Arsenic2017.E-Coli / 2018.Chickens in India / Brazil is the largest exporter / vCJD / MORE / MORE2 / MORE3). MORE_ΦΟΡΜΟΛΗ  MORE_ΦΟΡΜΟΛΗ2013

-ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ (ΠΕΦΤΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ 2011 / Marshall Islands nuclear waste) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ (ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ). Nearly 60% of the world’s tuna comes from the PacificJapan to release 1m tonnes of contaminated Fukushima water into the sea

-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΕΒΙΑ, ΑΝΔΡΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ.

-ΤΑ ΣΑΛΑΤΟΕΙΔΗ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΜΕ ΞΥΔΙ (ΘΕΛΕΙ 2 ΩΡΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.

-ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ (ex. EUBIO / MELISSA ΑΠΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ). ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΓΛΥΚΟΖΗ.

-ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ‘BRAN FLAKES’ ΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟ BAZAAR, ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ HEMO, ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ (confirmed are non-GMO) ΒΡΩΜΗ (Steel cut oats Ή Rolled oats), MILLHOUSE ή BAL ΑΠΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. 'Η ΔΥΟ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ, Η ΜΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ.

-ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ‘BIO ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΗΣ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ’ Ή ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ WASA ΟΛΙΚΗΣ (confirmed is non-GMO) Ή ΨΩΜΙ ΖΕΑ / ΒΡΩΜΗ / ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Ή ELBISCO.ELITE ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ.

-ΛΕΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΦΕΤΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ.  MORE  MORE2  MORE3  MORE4  MORE5

-ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ DONUTS / ΚΡΟΥΑΣΑΝ. ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕ => 70% ΚΑΚΑΟ (ΠΑΥΛΙΔΗΣ Ή ION).

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΟ ΤΑΚΑΚΙΑ (28gr) ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. Ή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΑΧΙΝΙ.  MORE_DARK   MORE_DARK

-ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ / ΑΒ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ 4% ή ΠΡΟΒΕΙΟ 2%) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. MORE (ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ YOGΗURT CULTURE) 

-ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΓΕΛΑΔΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΓΑΛΑ / ΓΙΑΟΥΡΤΙ / ΤΥΡΙ), ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ (ΕΙΝΑΙ FULL ΟΡΜΟΝΕΣ) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΑ Ή ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ. ΦΕΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΟΠ ΑΠΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.  MORE  MORE_2

-ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΒΙΟ GROUND COFFEE, ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 1.5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΙΔΑΛΛΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΣΠΥΡΙ (ΚΟΚΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΘΟΥΜΕ.

-ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΗ ΦΥΣΙΚΕΣ ή ΕΝΤΟΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΝΑΚΣ (ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ, ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΚΛΠ) ΕΧΟΥΝ ΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟ ΟΞΥ

-H ΖΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ TRITICUM DICOCCUM (appears also as emmer, farro, amidonnier ή polba src). ΠΛΟΥΣΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΤΗΡΑ.

-ΟΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΒΑΖΟΥΜΕ.

-ΣΤΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΘΟΓΟΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 63c ΚΑΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΣΕ 72c. MORE

-ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (aka ΠΑΤΑΤΕΣ, ΤΣΙΠΣ, ΨΩΜΙ, ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ) ΟΤΑΝ ΨΗΝΟΝΤΑΙ Ή ΤΗΓΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΓΛΥΣΙΔΑΜΙΔΙΟ) ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

-ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ (8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΛΕΜΟΝΙ ΣE 2L ΝΕΡΟ ΓΙΑ 10ΩΡΕΣ). MORE

-ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 'Η ΚΑΝΑΤΑ BRITA. 1L ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΝΑΤΑ / ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΠΑ, ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ 24 ΩΡΕΣ, ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ.

-ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ, ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ WIFI ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΕ FLIGHT MODE. MORE

-ΑΣΠΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΡΚΑΔΙ (Palm tree) ή PanSoap.ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ (KRITIKOS) ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΙ & ΣΩΜΑ, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ. ΕΧΕΙ pH 5 ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟ PHARMASEPT.CLERIA FACE CLEANSING FOAM ΓΙΑ ΣΩΜΑ PHARMASEPT.EXTRA SENSITIVE SHOWER GEL. ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ LORVENNHAIR.KERATIN VITALITY ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΟΥΖΟΥΜΕ ΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ FREZYDERM.HAIR FORCE SHAMPOO MEN.

-ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΙ Η ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΔΟΝΤΟΚΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΠΟ ALOE VERA. MORE_ΔΙΑΛΥΜΑ   MORE_PASTE

-ΦΟΡΑΜΕ ΓΑΝΤΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΥΓΡΑ. ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ PLANET ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

-ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 15ml/2kg, ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΡΚΑΔΙ. ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ Dettol Απολυμαντικό ΑΝΤΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ. ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ MORE_GR and MORE_ENG  LENOR.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ fleriana.Απορρυπαντικό Ρούχων 60ml ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ ΠΑΡΟΣ 120ml ΑΝΤΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟΥ.

-ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ POWERLINE.

-ΑΡΩΜΑΤΑ/ΚΟΛΩΝΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ.

-ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΑΠΕΡ ΜΕ ΖΕΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ MICROWAVES.

-ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΣΤΟ ΦΑΙ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ

-ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ PHTHALATE (φθαλικές ενώσεις) Ή BPA (δισφαινόλη A / Bisphenol A), ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. MORE

-ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Β12ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΖΥΜΩΝ ΠΕΨΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ.

-ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΓΥΡΓΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟ ΖΩΑ. Ο ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ Ή ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.

-ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΒΟΒΕΝΖΟΝΗ, ΟΞΥΒΕΝΖΟΝΗ, ΕΚΑΜΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΙΟΚΤΟΚΡΥΛΕΝΙΟ.  MORE

-ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ. ΤΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ.

-ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.  MORE    MORE_PM25    MORE_CRUISE    MORE_HOME    MORE_STATUS    MORE_WORLDWIDE   MORE_ASIA   MORE_TOXIC  MORE_MENTAL  MORE_PREGNANT  MORE_PREGNANT2  COGNITIVE  IQ

-ΟΤΑΝ ΞΑΠΛΩΝΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΛΕΥΡΟMORE

-ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ (aka RedGreenBlue) ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΣΕ MONITORS / TV. MORE_GR and MORE_ENG

-ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ  MORE_GR

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ  MORE_GR

-ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΤΕΡΟΚΥΚΛΙΚΕΣ ΑΜΙΝΕΣ, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ «ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΩΝ» ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ

-ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑ


Η Στεβια για τους αντρες, ειναι πολυ ισχυρο αντικουκου (μειωνει την τεστοστερονη, αυξανονται τα οιστρογονα). Μου το εχουν επιβεβαιωσει γιατροι και οχι μονο.

Νομιζω η ζαχαρη καρυδας (που ειναι κ 100% ασφαλη για τους διαβιτικους) ειναι οτι καλυτερο.

Ζάχαρη Ασπρή - 20kcal / spoon
Στέβια - 2kcal / spoon
Ζάχαρη Καρύδας - 15kcal / spoon

Agave - Προσοχή : το νέκταρ από αγαύη είναι περίπου 85% φρουκτόζη, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο ποσοστό από εκείνο που έχει η απλή ζάχαρη. (src)

--

Εξι τοξικά τεχνητά γλυκαντικά είναι :

  • Aσπαρτάμη (aspartame). Χρησιμοποιείται σε χιλιάδες προϊόντα. Η γλυκαντική της δύναμη είναι από 180 έως 200 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης.
  • Σουκραλόζη (sucralose). Παρασκευάζεται από τη ζάχαρη μέσω χημικής επεξεργασίας, καταλήγοντας σε μία ουσία με γλυκύτητα που ξεπερνά κατά 600 φορές αυτή της ζάχαρης.
  • Σακχαρίνη (saccharine). Το ισχυρότερο τοξικό αποτέλεσμα παρατηρήθηκε με τη σακχαρίνη η οποία είναι το παλαιότερο υποκατάστατο της ζάχαρης και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσθετα τροφίμων. Παρασκευάζεται μέσω οξείδωσης του φθαλικού ανυδρίτη και είναι 300-400 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.
  • Νεοτάμη (neotame). Έχει παρόμοια δομή με την ασπαρτάμη αλλά με πολύ υψηλότερη γλυκαντική ισχύ. Η ουσία είναι τουλάχιστον 7.000 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.
  • Αντβαντάμη (advantame). Παρασκευάζεται από μείγμα ασπαρτάμης και βανιλλίνης, ένα συστατικό της βανίλιας. Είναι περίπου 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.
  • Ακεσουλφάμη καλίου (acesulfame k ή ace-k) ή ακετοσουλφαμικό κάλιο. Πρόκειται για ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα γλυκαντικά στον κόσμο. Είναι περίπου 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.

Αυτά τα έξι γλυκαντικά καταναλώνονται πιο συχνά από αθλητές οι οποίοι φροντίζουν τη διατροφή τους. Υπάρχουν σε ποτά ηλεκτρολυτών και διατροφικά συμπληρώματα.

Ο καθηγητής Ariel Kushmaro, από το University of the Negev, και επικεφαλής της μελέτης, ανέφερε ότι «...η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών επηρεάζει δυσμενώς την εντερική μικροβιακή δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας» src

τα αυγα, τα κουνάμε, άμα ακούγεται ήχος, είναι αλλοιωμένα. (src)


Το αίμα σας αποτελεί το 8% του σωματικού σας βάρους.

Οι έγκυες γυναίκες έχουν περίπου 50% περισσότερο αίμα την 20ή εβδομάδα εγκυμοσύνης από ό,τι είχαν πριν συλλάβουν παιδί. (src)

Each year, over 76,000 children are born as a result of assisted reproduction techniques, the majority of which involve some type of in vitro fertilization (IVF) (src)

A sperm cell contains about 37.5 MB of information. There are about 100 million sperm cells per ml; the average ejaculation is about 2.25ml, and takes about 5 seconds. This makes the average bandwidth of the human penis 1687 TB/sec (src)


Acai Berries (Euterpe oleraceae) is one of the most nutritious berries on the planet


  • Promotes Heart Health
  • Stops Bad Cell Proliferation
  • Aids Weight Loss
  • Promotes Skin Health
  • Helps Digestion
  • Reduces Irritation
  • Improves Cellular Health
  • Immune System Booster
  • Has Anti-Aging Effects
  • Boosts Energy
  • Encourages a Healthy Libido
  • Improves Mental Function

src


The sun’s ultraviolet radiation is dangerous to our skin cells because it damages our DNA. That’s why sun exposure can cause cancer.


https://vitals.lifehacker.com/dna-repairing-sunscreens-might-actually-work-1827554916


Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν μη-παστεριωμένη φέτα

Pregnant women should not use e-cigarettes, because the baby will get exposed to nicotine and this can impact lung and brain development.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα γυαλιά που έχουν πορτοκαλί φακό βελτιώνουν μπορούν να αυξήσουν την φυσική παραγωγή μελατονίνης από τον οργανισμό. Τα γυαλιά με πορτοκαλί φίλτρα στον φακό εμποδίζουν το συγκεκριμένο φάσμα ακτινοβολίας (μπλε). (src)



Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εξέδωσε τους κανόνες ασφαλούς χρήσης, της ασύρματης επικοινωνίας που συνίστανται στα εξής:

  • Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο λογικά και για σύντομα τηλεφωνήματα.
  • Παιδιά κάτω των 14 ετών καλό είναι να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.
  • Μην βάζεις το κινητό σε επαφή με το κεφάλι σου.
  • Μην κάνεις χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, τραίνο, αεροπλάνο ή ανελκυστήρα.
  • Μην κάνεις χρήση κινητού όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ή έγκυες γυναίκες γύρω σου.
  • Κράτησε το κινητό μακριά από το σώμα σου.
  • Όταν κάνεις χρήση κινητού κράτα απόσταση από άλλους.
  • Μην τοποθετείς το κινητό στην τσέπη σου.
  • Την νύχτα κλείνε πάντα το κινητό σου και απενεργοποίησε το Wi Fi.
  • Μην παίζεις παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο on-line, βάλτο σε airplane mode
  • Η χρήση “hands free” είναι προτιμότερη αλλά και εκεί μπορεί να υπάρξει ακτινοβολία.
  • Ασύρματα LAN (Wi FI) μπορούν να σε εκθέσουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.
  • Περιόρισε το Wi Fi και κάνε χρήση σταθερής – ενσύρματης σύνδεσης.
  • Όταν το σήμα που δέχεσαι είναι κακό μην τηλεφωνείς.
  • Αν έχεις πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάνε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα
  • Απενεργοποίησε επιλογές Wi Fi, Bluetooth, και Data, όταν δεν χρησιμοποιούνται (src)

--

Μιλώντας για καλώδια και powerline :

τελικά το μόνο μέσο που μπορείς να περνάς data ασφαλώς είναι το ftp καλώδιο με γειωμένο οπλισμό, διότι ακόμη και το απλό utp καλώδιο περνά συχνότητες και άρα δυνητικά εκπέμπει κι αυτό έστω και λίγο αλλά δεν είναι μηδενική η εκπομπή.


3 x daily (na einai Citrate 'h Glycinate / Taurate / L-Threonate / Malate ta alla magnesium types den aporofoytai apo ton organismo)

1 meta apo to geyma (prosoxh mono ama exeis faei)

2 x daily

--

15 g nuts equivalent to::
12 almonds
or 24 pistachios
or 7 walnut halves. (src)

Η οξινη διαιτα παντως να ξερεις ειναι μονο για δυο εβδομάδες και μετα περνας στην αλκαλικη Πρελει πρωτα να καθαρίσεις τον οργανισμο απο ελεύθερες ριζες που κανουν και την περισοτερη ζημια.

Λοιπον εγω κ παλι θα πω οτι ο καθε οργανισμος χρειαζεται κατι αλλο. Πχ ένας οργανισμος που ειναι ηδη πολυ όξινος περνά απευθειας στην αλκαλικη δίαιτα

Φαντάζομαι ,αλλα η αλκαλικη διαιτα απο οσα θυμαμαι απο τοτε με τα φιλτρα που πουλαγε ενας φίλος ειναι για αλλα πράγματα (πουλαγαν εναν ιονιστη νερού που χωριζε το νερο σε αλκαλικό και οξινο) βοηθαει στην οξυγόνωση του οργανισμου αλλα μετα τις καταχρήσεις υπαρχουν πολλες ελεύθερες ρίζες,οποτε χρειαζεσαι κατι οξινο να τις μαζέψει και να τις μειώσει (όταν ένα διάλυμα έχει Ph μικρότερο του 7 χαρακτηρίζεται όξινο).

Probiotics labelled 'quite useless


  • You're more microbe than human - if you count all the cells in your body, only 43% are human
  • The rest is our microbiome and includes bacteria, viruses, fungi and single-celled archaea
  • The human genome - the full set of genetic instructions for a human being - is made up of 20,000 instructions called genes
  • But add all the genes in our microbiome together and the figure comes out at between two million and 20 million microbial genes
  • It's known as the second genome and is linked to diseases including allergy, obesity, inflammatory bowel disease, Parkinson's, whether cancer drugs work and even depression and autism (src)

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πετράκη, ο FAO το 2012 αναλύει ότι οι κίνδυνοι υγείας των ανθρώπων από τη διατροφή των ζώων προέρχεται από:

Χημικές ουσίες: διοξίνες, διβεζοφουράνια, αρωματικοί υδρογονάνθρακες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs).
Μυκοτοξίνες: Aflatoxin B1, ochratoxin A, zearalenone, fumonisin B1, eoxinivalenol, T-2 και HT-2.
Μέταλλα: Αρσενικό (ψάρια και θαλασσινά), κάδμιο (όστρακα, φρούτα, αβγά, κρέας), μόλυβδος (κόκκαλα, εγκέφαλος, νεφρά), υδράργυρος (θαλασσινά).

Κτηνιατρικά φάρμακα: χλωραμφενικόλη/νιτροφουράνια σε γαρίδες, σκόνη γάλακτος, αντιβιοτικά στη διαδικασία ζύμωσης σπόρων για παραγωγή οινοπνεύματος, φαινυλβουταζόνη ως αντιφλεγμονώδες. Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία, σε σύνολο 25 χωρών της Ε.Ε.

Οργανοχλωρίνες, φυτοφάρμακα: Το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας σόγιας (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων (Greenpeace).

Μόλυνση χορτονομών, ζωοτροφών και βοσκοτόπων, ζωικά και φυτικά πρωτεϊνικά γεύματα που δίνονται απευθείας σε ζώα.

Μικρόβια: Βρουκέλλα, σαλμονέλα, ενδοπαράσιτα (εχινόκοκκος, τοξόπλασμα, κυστίκερκος, τριχινέλλα) και τοξικά φυτά»… (src) ref inside - Νίκος Κατσαρός


Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Ορισμένα άτομα είναι αλλεργικά στη γλουτένη και υποφέρουν από μία ασθένεια που λέγεται κοιλιοκάκη. (src)

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές :

  • 30% οφείλεται στο κάπνισμα
  • 33% στα τρόφιμα
  • 5% στην κληρονομικότητα
  • 32% στις ακτινοβολίες,τους ιούς, και τις ορμόνες.

Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού  συστήματος.Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε απο το περιβάλλον ,είτε κατα την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφωνται παρακάτω:

Σολωμός,ξιφίας,γαλέος,τόνος: τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλες περιπτώσεις πάνω απο τα επιτρεπτά όρια. Ο υδράργυρος προέρχεται απο τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που ειναι μολυσμένος. Ο υδράργυρος συσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και ειναι ύποπτος για καρκινογένεση. Επισημαινεται  σε κάθε περίπτωση οτι τα αναφερώμενα αφορούν μόνο αυτήν την κατηγορία ψαριών και όχι τα αλλα είδη τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια υγειίνή διατροφή και ιδιαίτερα τα ψάρια του Αιγαίου. (tuna fishing spots / src)

Επιπλέον ο σολωμός ιχθυοτροφείων αλλά και ξιφίας,γαλέος και τόνος περιέχουν πολυχλωριομένα διφαινύλια (κλοφέν,.PCBs) τα οποία συσώρευωνται στον οργανισμο,δρούν αθροιστικά και προκαλούν βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις.Τα πολυχλωριομένα διφαινύλια πρόερχωνται απο τους μολυσμένους ωκεανούς. Επισημαίνεται οτι  τα ψάρια του Αιγαίου είναι απολύτως ασφαλή απο μετρήσεις που έχουν γίνει και ειναι απαραίτητα για την υγειίνή διατροφή.

Νιτρώδη,Νιτρικά:Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται για συντήρηση σε καπνιστά ψάρια,κρέατα,αλλαντικά κλπ. μπορεί να αντιδράσουν με αζωτούχες ενώσεις των τροφών αυτών και να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες Οι νιτροζαμίνες προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και του ήπατος. Επίσης σε καπνιστά και ψεροξημένα τρόφιμα ειναι πιθανόν να υπάρχουν κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες οπως το βενζοπυρένιο,που είναι καρκινογόνοι.

Κρεατικά στα κάρβουνα : Κρέατα και προίόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα καρβουνα το λιπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιωνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που ονομάζωνται Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάβθρακες,ΠΑΥ, που απορροφώνται απο το κρέας.Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας.

Αφλατοξίνες:Γάλα,γαλακτοκομικά προίόντα,τυρί κλπ,σπόροι,ξηρόί καρποί εαν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτουν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσωνται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος.


Οι επιπτώσεις στον οργανισμό απο αμυλούχα τρόφιμα, δεν εμφανίζωνται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα,καλό θα είναι όμως να περιορίζουμαι την κατανάλωση των προίόντων αυτών ,να  καταναλώνουμαι τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμαι τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις εκκενώσεις και ετσι αποβάλλωνται οι καρκινογόνες ουσίες πρίν απορροφηθούν απο το παχύ έντερο. (src)


Επεξεργασμένα Κρέατα.Ζαμπόν,Λουκάνικα,Σαλάμια,Καπνιστά,λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους παράγονται καρκινογόνες ουσίες και σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. τα επεξεργασμένα κρέατα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία καρκινογόνων ενώσεων.


Trans Λιπαρά Οξέα.Τα trans λιπαρά οξέα έχει διαπιστωθεί ότι εκτός από καρδιοπάθειες,καρδιοαγγειακά,παχυσαρκία κλπ είναι ύποπτα καρκινογενέσεων.Τα trans λιπαρά οξέα παράγωνται κατά την μερική υδρογόνωση φυτικών ελαίων ,μαργαρίνες κλπ.που κυρίως χρησιμοποιούνται στα έτοιμα φαγητά,ταχυφαγεία,κλπ.

Αλκοολούχα Ποτά.Λόγω της αλκοόλης που περιέχουν αν και επισημαίνουμαι εδώ όπως και σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στην συχνή και διαχρονική χρήση .ενδεχόμενα να εμφανισθούν καρκινογενέσεις η και να επιταχυνθούν.

Φοινικέλαιο.Το φοινικέλαιο επεξεργάζεται σε θερμοκρασίες πάνω από 200 βαθμούς Κελσίου για να εξουδετερωθεί η δυσάρεστη οσμή και να αποχρωματισθεί συγχρόνως  όμως παράγεται και η ουσία γλυκιδόλη που είναι ύποπτη καρκινογενέσεων.Ετσι τρόφιμα όπως πατατάκια,γαριδάκια,τσιπς,αρτοσκευάσματα,έτοιμα φαγητά κλπ. περιέχουν γλυκιδολη.

Αντικολλητικά.Τα τηγάνια ,οι κουτάλες ,τα μαγειρικά μαγειρικά σκεύη που είναι αντικολλητικά όταν το τρόφιμο θερμαίνεται πάνω από θερμοκρασία 200 βαθμών Κελσίου εκλύωνται μια κατηγορία ουσιών που ονομάζωνται οκτα-φθορο-ενώσεις που απορροφώνται από το τρόφιμο και είναι καρκινογόνες μεταξύ άλλων βλαβών στην υγεία.

Αμίαντος. Το νερό που και αυτό αποτελεί τρόφιμο όταν οι σωληνώσεις μεταφοράς περιέχουν αμίαντο(αμιαντοσωλήνες) πρέπει οι δημοτικές αρχές να ελέγχουν συστηματικά τα επίπεδα ινών αμιάντου στο πόσιμο νερό.Οι πεπαλαιομένοι αμιαντοσωλήνες ελευθερώνου ίνες αμιάντου .Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εισπνεόμενες οι ινες αμιάντου προκαλούν καρκίνο του πνεύμονος,όμως και ο καταπινόμενος αμίαντος θεωρείται ύποπτος καρκινογενέσεων.

Κάδμιο,Υδράργυρος,Αρσενικό Χρώμιο. Το νερό γεωτρήσεων πρέπει να ελεγχθεί κατά την γεώτρηση ότι δεν περιέχει υδράργυρο, ή αρσενικό που προέρχεται από τα κοιτάσματα.ή κάδμιο και χρώμιο που προέρχωνται από βιομηχανική ρύπανση. (src)


Παρόλο που σήμερα γνωρίζουμε ότι κατά 30% οι καρκινογενήσεις και κατά 60% οι μεταβολικές ασθένειες οφείλονται στη διατροφή, συνεχίζουμε την “εξόντωση μας”. (src)


A recent study revealed that individuals who devour more than five servings of vegetables and fruits every day tend to reduce their risks for strokes and heart ailments by 20% as opposed to individuals who devour less than three servings every day.

-

Research reveals that one in every three American adults suffer from high blood pressure levels, which is a severe risk factor that contributes to the symptoms of kidney failures, heart attacks and strokes.

It is ideal to maintain one’s daily intake of sodium below 2300 milligrams, however, if you are suffering from high blood pressure or you are above the age of 50, your daily intake of sodium should be no more than 1500 milligrams.

Τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ συμπεριλαμβάνονται στις καρκινογόνες ουσίες που προστέθηκαν στον ευρωπαϊκό κατάλογο των ουσιών (src)


Η Αθήνα «πνίγεται» στα καυσαέρια που παράγουν οι κάτοικοί της, 400.000 Ευρωπαίοι εξακολουθούν να πεθαίνουν πρόωρα. (src)


New research shows that physical exercise can “clean up” the hostile environments in the brains of Alzheimer’s mice, allowing new nerve cells in the hippocampus, the brain structure involved in memory and learning, to enable cognitive improvements, such as learning and memory. These findings imply that pharmacological agents that enrich the hippocampal environment to boost cell growth and survival might be effective to recuperate brain health and function in human Alzheimer’s disease patients. (src)

Η ατμόσφαιρα σήμερα στην Ευρώπη είναι πολύ πιο καθαρή από ό,τι στο παρελθόν, κάθε χρόνο περισσότεροι από 400.000 Ευρωπαίοι εξακολουθούν να πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας της κακής ποιότητας του αέρα που εισπνέουν. Οι θάνατοι αυτοί είναι υπερδεκαπλάσιοι σε σχέση με τα θύματα των τροχαίων στην ΕΕ. Εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αναπνευστικές, καρδιολογικές και άλλες παθήσεις λόγω της ρύπανσης του αέρα.(src)



Όπως επισήμαναν οι επιστήμονες, η σημερινή ανθυγιεινή διατροφή προκαλεί περισσότερες ασθένειες και θανάτους από ό,τι από κοινού το σεξ χωρίς προφύλαξη, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα.

Η μελέτη από 37 ερευνητές από 16 χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουόλτερ Γουίλετ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», έχει ένα βασικό μήνυμα: φάτε διπλάσια λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φρούτα και όσπρια, και περιορίστε στο μισό το κρέας, ιδίως το κόκκινο, και τη ζάχαρη. «Οι δίαιτες του κόσμου πρέπει να αλλάξουν δραματικά», δήλωσε ο Γουίλετ.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να μειώσουν δραστικά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και τους Ανατολικοασιάτες να κάνουν το ίδιο με τα ψάρια. Για να γίνει αυτό θεωρούν πιθανώς αναγκαία την επιβολή φόρων στο κόκκινο κρέας, καθώς π.χ. οι Αμερικανοί σήμερα τρώνε τουλάχιστον εξαπλάσια ποσότητα κόκκινου κρέατος από τη συνιστώμενη.

Αναλυτικότερα, ιδανική -για τη λήψη 2.500 θερμίδων τη μέρα- θεωρείται η καθημερινή διατροφή με:
  • 300 γραμμάρια λαχανικά,
  • 200 γραμμάρια φρούτα,
  • 250 γραμμάρια γαλακτοκομικά (όσο ένα ποτήρι γάλα),
  • 232 γραμμάρια δημητριακά ολικής άλεσης (ψωμί, ρύζι κ.α.),
  • 75 γραμμάρια όσπρια,
  • 50 γραμμάρια πατάτες,
  • 50 γραμμάρια ξηρούς καρπούς,
  • 28 γραμμάρια ψάρια,
  • 29 γραμμάρια κοτόπουλο,
  • 7 γραμμάρια χοιρινό,
  • 7 γραμμάρια μοσχάρι ή αρνί και
  • 13 γραμμάρια αυγά.
  • 31 γραμμάρια ζάχαρη
  • περίπου 50 γραμμάρια ελαιόλαδο ή άλλο λάδι.

src    src2


Υγείας της Γαλλίας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Υγείας και Διατροφής για το 2019


Το να σηκώνεται κανείς από την καρέκλα κάθε δύο ώρες και να κάνει μερικά βήματα, αλλά και να τρώει μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς καθημερινά.

Κατανάλωση πέντε φρούτων και λαχανικών ημερησίως παραμένει πάντα επίκαιρο, όμως ταυτόχρονα προτείνεται στους ανθρώπους να τρώνε όσπρια (φακές, ρεβίθια...) τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Τουλάχιστον ένα αμυλούχο τρόφιμο (μακαρόνια, ψωμί, ρύζι) την ημέρα, που είναι πιο πλούσιο σε ίνες από τα επεξεργασμένα προϊόντα.

Συστήνεται επίσης να προσθέσουν στο διαιτολόγιό τους μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς: καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια...

Όσον αφορά το κρέας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ξεπερνά τα 500 γραμμάρια την εβδομάδα και να είναι κατά προτίμηση λευκό (κοτόπουλο, γαλοπούλα).

Τα αλλαντικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 150 γραμμάρια (περίπου 3 φέτες ζαμπόν) την εβδομάδα.

Στο εβδομαδιαίο μενού επιβάλλονται και τα ψάρια: δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα στη μία από αυτές να προτιμούν το «λιπαρό» ψάρι (σαρδέλες, σολομός, ρέγκα...).

Οι ειδικοί συστήνουν, όπως κάθε φορά, τη μείωση του αλατιού αλλά και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνουν οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από δύο ποτήρια ημερησίως – και αυτό, όχι κάθε μέρα.


Πρέπει να θυμόμαστε να σηκωνόμαστε κάθε δύο ώρες για να κάνουμε λίγα βήματα όταν είμαστε στη δουλειά είπε, υπενθυμίζοντας ότι η καθιστική ζωή θεωρείται ως ο τέταρτος παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο παγκοσμίως. src

Τα τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι η εγχώρια παραγωγή διαμορφώνεται σε 220-250 χιλ. τόνους, περί τα 120 εκατ. κοτόπουλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2018 η Ελλάδα παρήγαγε 219 χιλ. τόνους, όταν η συνολική παραγωγή κρέατος πουλερικών στην Ε.Ε. σημείωσε ρεκόρ, στα 15,2 εκατομμύρια τόνους.

Περίπου το 70% της παραγωγής κρέατος πουλερικών στην Ε.Ε. προέρχεται από πέντε μόνο κράτη-μέλη:

  • την Πολωνία (16,8%),
  • το Ηνωμένο Βασίλειο (12,9%),
  • τη Γαλλία (11,4%),
  • την Ισπανία (10,7%)
  • και την Ιταλία (8,5%).

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κοτόπουλου στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 24 κιλά, όταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 28 κιλά. (src)


Οι επιστήμονες λένε ότι μία χούφτα καρύδια περιέχει σχεδόν τα διπλάσια αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο της κατηγορίας τους και ως ιδανική δόση προτείνεται η κατανάλωση 5 καρυδιών την ημέρα.

Επιπλέον, προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα καρύδια είναι μία από τις καλύτερες τροφές ειδικά για τον εγκέφαλο, καθώς ενισχύουν τις πνευματικές λειτουργίες.

Αυτό συμβαίνει επειδή το DNA των εγκεφαλικών κυττάρων φθείρεται από τις ελεύθερες ρίζες και προφανώς τα καρύδια με τα αντιοξειδωτικά τους εξουδετερώνουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες από όσες άλλα τρόφιμα. (src)

17 April 2019 - The Department of Health and Social Care (DHSC) suggests anyone who eats more than 90gr of red or processed meat per day should try to cut down to 70gr or less, because of the known link with bowel cancer. src

Even small amounts of red and processed meat - such as a rasher of bacon a day - can increase the risk of bowel cancer, according to research. src

--


24 April 2019 - Πάνω από μισό εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες - από τους οποίους περισσότεροι από 2600 τελικά ανέπτυξαν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το ανησυχητικό μέρος αυτής της μελέτης (17 April 2019) είναι ότι οι συστάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για μέση ημερήσια πρόσληψη κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος ξεπερνούν τα 90 γραμμάρια την ημέρα, αλλά τα περισσότερα άτομα με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στη μελέτη αυτή κατανάλωναν μόνο 76 γραμμάρια ημερησίως.

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι για κάθε επιπλέον 10g αλκοόλ ημερησίως , ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου αυξήθηκε κατά 8%.

Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι η υψηλότερη πρόσληψη ινών με τη μορφή ψωμιού ή δημητριακών μείωσε τον κίνδυνο κατά 14%. src

--

Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης

-διαβήτη τύπου 2
-καρδιαγγειακών ασθενειών
-κάποιων τύπων καρκίνου

και με πρώιμο θάνατο.

Εξέτασαν τη συσχέτιση ανάμεσα στις μεταβολές κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και θνησιμότητας την περίοδο 1986 έως 2010.

Όταν κάποιος καταναλώνει πάνω από 3,5 μερίδες κόκκινου κρέατος -είτε αυτό είναι επεξεργασμένο είτε όχι- για μια περίοδο άνω των οκτώ ετών, αυξάνει την πιθανότητα θανάτου του κατά μέσο όρο 10% για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη το αν το κρέας είναι επεξεργασμένο ή μη, η αύξηση του κινδύνου είναι 13% και 9% αντίστοιχα.
src    srcENG

The WHO report found that every single child under five is exposed to unsafe levels

Children are exposed to air pollution both outdoors and indoors. Ambient air pollution is derived mainly from fossil fuel  combustion,  industrial  processes,  waste  incineration,  agricultural  practices  and  natural  processes  such  as  wildfires, dust storms and volcanic eruptions. The main sources of air pollution may vary from urban to rural areas, but no area is, strictly speaking, safer. Ambient air pollution was responsible for 4.2 million premature deaths in 2016; of these, almost 300 000 were children under the age of 5 years. (src)


ref - https://www.bbc.com/news/business-48037412



Όσο πιο πολύ εμφιαλωμένο νερό από πλαστικά μπουκάλια πίνει κανείς, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να καταπιεί μικροπλαστικά σωματίδια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι το νερό της βρύσης.

Κάποιος που πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, καταναλώνει 90.000 έξτρα μικροπλαστικά σωματίδια κάθε χρόνο μόνο από αυτή την πηγή (έναντι 4.000 από το νερό της βρύσης).


Μαλαισία και Ινδονησία, δύο χώρες που παράγουν το 85% του φοινικέλαιου παγκοσμίως. (src)

The amino acid L-Cysteine is added to many bread products as a preservative and is commonly derived from hair, collected in Chinese barbershops and hair salons. (src)