ppBB

It's all just talk

Beans


  • 145gr beans
  • 75gr rice
  • 1 onion
  • 1 potato
  • 1 carrot
  • 85gr tomato
  • 2 tsp butter


Boil 1 liter of water add 1 tsp salt the beans / onion / carrot / potato. After 40m
add the rice leave it for 15m, then turf off the heat.

add tomato + butter, blend for 1minute. Leave it for 10m. Serve with pepper

--
OLD
cup = nescafe cup

-put 4cups of water to boil
-chop 1 onion + 1garlic cell
-put 1cup on chickpeas (aka 100gr)
-when beans boiled remove the white foam with a spoon.
-drop the chopped onion + garlic + 5big spoon of oil 
-turn tempature to 25c wait 1hour
-after one hour, put 4tbl spoons of tomato + 4tbl oil, cook it for 3min (low fire), drop the beans and shake it

--

Mung beans


2 cup of water

250gr beans


cook for 30min, on temperature 2 (when max is 9)


for one plate mix :

@ chop half onion + 4 tomatoes, mix it!


Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα και μυρωδικά

https://www.kathimerini.gr/1074657/article/gastronomos/syntages/o-sef-nikos-mpillhs-mageireyei-mayromatika-fasolia-me-xorta-kai-myrwdika



Φασόλια πιάζ με κρεμμυδάκια και ντοματίνια

https://www.gastronomos.gr/syntagh/fasolia-piaz-me-kremmydakia-kai-ntomatinia/53392/

  • Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά, (σιγομαγειρεύουμε ξαφρίζοντάς τα, ~15 με 20 λεπτά) για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα.
  • Τα περιχύνουμε αμέσως με το ξίδι (20ml) και το λάδι (40ml), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν (έτσι θα αποκτήσουν απίστευτη νοστιμιά).
  • Στο μούλτι χτυπάμε 2 κουτ. σούπας από τα φασόλια μαζί με το ταχίνι, το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στα φασόλια, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τις ελιές, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε απαλά.

--

implementation : 

  • 1l water
  • 200gr - blackbeans
  • 1 onion
  • 1 carrot
  • 1 potato
  • 2 tbspoon barilla tomato sauce
  • 10ml vinegar
  • 20ml olive oil
  • 1tsp (5gr) salt 


Boil water, add salt, add blackbeans, after 20mins remove the foam extracted. After 20m, add the onion / carrot / tomato, leave it for 20m more! (total 1h)..

Once done, strain the beans, put them to a glass bowl, mix the vinegar / olive oil / barilla, add it to beans, stir well! leave it for 30min...


ps after tried this style^ - I think is possible to upscale the vinegar to 20ml and olive oil to 40ml (as per gastronomos.gr recipe, above)



800gr water
115gr beans
50gr rice
half onion
1 carrot
1 potato
1 tsp salt

--

-boil water
-add salt
-add onion+carrot+potato+beans+rice
-hold for 1h, beans are hard, even you add it from last night at water.
-3-5 tblsp olive oil
-10gr chili paste

Ο λόγος για τον οποίο μουλιάζουμε τα όσπρια, είναι πολύ σοβαρός κι έχει να κάνει με την υγεία μας και όχι με το βράσιμο των οσπρίων. Όλοι οι σπόροι των φυτών περιέχουν φυτικό οξύ, το οποίο χρησιμεύει ως κύρια μορφή αποθήκευσης του φωσφόρου στα σπέρματα. Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες συχνά χρησιμοποιείται στο εμπόριο ως συντηρητικό. Ωστόσο το φυτικό οξύ μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου του ψευδαργύρου και του ασβεστίου από τον οργανισμό στο γεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πάρουμε τα μεταλλικά στοιχεία από τις τροφές.

Το μούλιασμα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους κατά την οποία μειώνεται η περιεκτικότητα το φυτικού οξέως στα όσπρια όταν τα μουλιάζουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αλλη μια μέθοδος είναι η ζύμωση, κατά την οποία χρησιμοποιήσουμε ορό γάλακτος  ή σταγόνες λεμονιού στο μούλιασμα προκειμένου να μειωθεί η ποσότητα φυτικού οξέος.

Περιεκτικότητα σε φυτικό οξύ :
Φασόλια - 0,61-2,38 g/100g
Φασόλια γίγαντες - 0,51-1,77 g/100g
Μπιζέλια - 0,22-1,22 g/100g
Μαυρομάτικα φασόλια - 0,37-2,90 g/100g
Ρεβύθια - 0,28-1,60 g/100g
Φακές - 0,27-1,51 g/100g