50gr per portion
for 100gr :
2skelides
5koytalia soypas ladi
You can add flavourings such as herbs, garlic or onions but DON’T USE SALT.
This toughens them if added at the beginning of cooking. Put salt in the end!.
----
cup = nescafe cup
-put 2cups of water to boil
-chop 1 onion + 2 cells of garlic
-when boiled put 1cup on lentits (aka 100gr)
-drop garlic + onion + 5big spoon of oil + 1big spoon of tomato sauce
-turn tempature to 25c wait 10-15 mins
http://jenny.gr/recipes/eukoles-kai-light-suntages/81447/kokkines-arwmatikes-fakes
-ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ (2 ΚΟΥΠΕΣ) (MAX ΕΝΤΑΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 9)
-ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ (ΕΝΤΑΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2) +
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.
-ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ
-ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ :
ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ.
--
Καλό είναι να δώσουμε μια βράση στις φακές και να τις σουρώσουμε. Κρατάμε σε ένα μπολ
https://akispetretzikis.com/recipe/132/soypa-me-fakes-kai-choirino-kotsi