ppBB

It's all just talk

Lentils red

50gr per portion

for 100gr : 
2skelides
5koytalia soypas ladi

You can add flavourings such as herbs, garlic or onions but DON’T USE SALT.
This toughens them if added at the beginning of cooking. Put salt in the end!.
----

cup = nescafe cup

-put 2cups of water to boil
-chop 1 onion + 2 cells of garlic
-when boiled put 1cup on lentits (aka 100gr)
-drop garlic + onion + 5big spoon of oil + 1big spoon of tomato sauce
-turn tempature to 25c wait 10-15 mins


https://www.realfoods.co.uk/article/how-do-i-cook-red-split-lentils

http://jenny.gr/recipes/eukoles-kai-light-suntages/81447/kokkines-arwmatikes-fakes



-ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ (2 ΚΟΥΠΕΣ) (MAX ΕΝΤΑΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 9)

-ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ (ΕΝΤΑΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2) +

  • 45gr rice (άμα βάλετε ρύζι, θα χρειαστεί περισσότερο νερό στην αρχή)
  • 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 2ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 ΚΑΡΟΤΟ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

-ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ

-ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ :

  • ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΟΦΤΗ ΑΛΑΤΙ 
  • ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΟΦΤΗ ΜΥΤΗ ΠΙΠΕΡΙ ή GARAM MASALA
  • 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΧΥΜΟ
  • 1 Paprika red pepper


ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ.


--

Καλό είναι να δώσουμε μια βράση στις φακές και να τις σουρώσουμε. Κρατάμε σε ένα μπολ

https://akispetretzikis.com/recipe/132/soypa-me-fakes-kai-choirino-kotsi




800gr water
115gr lentils
55gr rice
half onion
1 carrot
1 potato
1 tsp salt
4-5 tbsp tomato sauce (precooked)
--

-boil water
-add salt
-add onion+carrot+potato+lentils
-after 15m add the rice
-hold for 30m
-3-5 tblsp olive oil
-4-5 tbsp tomato sauce
-10gr chili paste