ppBB

It's all just talk

Omega 3

Omega6 and Omega9 is dangerous as supplements. Go through omega3 via casual fish oil.


Omega 3, contains fats and other ingredients that helps the production of DHEA hormone. Your body naturally produces the hormone dehydroepiandrosterone (DHEA) in the adrenal gland. In turn, DHEA helps produce other hormones, including testosterone and estrogen. Natural DHEA levels peak in early adulthood and then slowly fall as you age

Low levels of DHEA have been linked to autism, arthritis, and depression. Keep you and your loved ones healthy and vibrant by following the DHEA-boosting Body Ecology program for wellness.

DHEA, or dehydroepiandrosterone, has become known as the ‘fountain of youth.’ It is made from cholesterol by the adrenal glands, which sit on top of your kidneys. Estrogen and then testosterone are both made from this steroid hormone. (src)

Several studies have, indeed, confirmed that fish oil raises LDL cholesterol, usually by 5-10 mg/dl. (src)


https://www.jamiesonvitamins.com/products/omega-3-select-1-000-mg


Βιταμίνη Α συμβάλει στις ειδικές λειτουργίες των διαφόρων κυττάρων του εγκεφάλου. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνει την γνωσιακή διαδικασία. Η βιταμίνη Ε, ως μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, επίσης διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διαφοροποίηση και στον πολλαπλασιασμό ζωτικών εγκεφαλικών κυττάρων. Λόγω της συγκεκριμένης ιδιότητάς της, βελτιώνει αποδεδειγμένα τη μνήμη και την πνευματική συγκέντρωση. Η βιταμίνη D συμβάλλει καθοριστικά στον έλεγχο της φυσιολογικής έκφρασης των κυττάρων, τόσο του ανοσοποιητικού όσο και της ευρύτερης εγκεφαλικής περιοχής. Με απλά λόγια είναι εκείνη που ρυθμίζει το σύνολο του ανθρώπινου σώματος ώστε να συμπεριφερθεί φυσιολογικά, απαντώντας με ευστοχία στα διάφορα νοητικά ζητούμενα. Για του λόγου το αληθές, έχει βρεθεί ότι παιδιά σχολικής ηλικίας με χαμηλά επίπεδα βιταμινών Α και Ε παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις σε τεστ γνωσιακής απόδοσης. Την ίδια ώρα η βιταμίνη D, φαίνεται πως επηρεάζει καθοριστικά την απόδοσή τους κυρίως μέσω της επίδρασής της στη μνήμη. Τέλος, τα ω-3 λιπαρά οξέα (ειδικά το EPA και το DHA) κατέχουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και σχετίζονται με την ικανότητα προσοχής και επίλυσης προβλημάτων.

Οι τροφές που περιλαμβάνουν τα παραπάνω ζωτικά θρεπτικά συστατικά είναι πολλές και διαφορετικές (πουλερικά, όσπρια, ξηροί καρποί, αβγά, συκώτι, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά). Υπάρχει ωστόσο μία τροφή, η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει επαρκώς με όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά τον παιδικό και εφηβικό οργανισμό. Αυτή είναι κατηγορηματικά το μουρουνέλαιο. (src)


Vitamin D has 2 types :

  • Vitamin D2 (ergocalciferol): found in some mushrooms.
  • Vitamin D3 (cholecalciferol): found in oily fishfish liver oil and egg yolks.

Large amounts of vitamin D can also be made in your skin when it is exposed to UV-rays from sunlight. Any excess vitamin D is stored in your body fat for later use.


--


MOST WANTED - EVERY DAY  SUPPLEMENTS (Boris explained) :

  • Magnesium (bisglycinate type only (aka diglycinate / glycinate) for better absorption)

That means you need 1 gram (1000 mg's) of magnesium bisglycinate to get 140 mg of elemental magnesium. The absorption rates and the overall effects on the body make magnesium bisglycinate far superior supplemental form. (src)

  • 300mg a day for men (19-64 years)
  • 270mg a day for women (19-64 years) (src)

9 Types of Magnesium Explained

search on pipingrock

  • Zinc (any type)
  • Vitamin D (5000 IU/day is acceptable) (always prefer vigantol oil 10 ml 20000 IU, has stronger IU compare to pills, 10drops / day)
  • Omega3
  • B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B6 (Pyridoxine), B3 (Niacin), B5 (Pantothenic acid)

B1, B2, B6
are needed for proper functioning of the nervous system.

B2, B3 and B5
help reduce fatigue and exhaustion.

B2, B3
contribute to maintaining normal skin. (src)



NHS - Vitamins and minerals


Οι διατροφικές συνήθειες μερικών λαών, όπως οι Εσκιμώοι και οι Ιάπωνες, παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων και παθήσεων του μυο-σκελετικού. Αυτό αποδόθηκε στην διατροφή τους που στηρίζεται κυρίως σε λιπαρά ψάρια και κατά συνέπεια σε αυξημένα Ω3 λιπαρά οξέα που λαμβάνουν, εν αντιθέσει των λαών της δύσης που η διατροφή τους στηρίζεται στα Ω6 καταγράφοντας συνάμα κάθε χρόνο και νέο ρεκόρ σε καρδιαγγειακά προβλήματα κτλ. (src)

Ποια ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συνδέονται περισσότερο με την υγιή γήρανση


Έτσι, μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών, με επικεφαλής τη Heidi Lai από το Πανεπιστήμιο Tufts, στη Βοστώνη, έθεσε ως στόχο τη διερεύνηση της συσχέτισης μεταξύ των κυκλοφορούντων στο αίμα ω-3 και της υγιούς γήρανσης των ηλικιωμένων.

Η μελέτη περιελάμβανε 2.622 ενήλικες που συμμετείχαν στην US Cardiovascular Health Study από το 1992 έως το 2015. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων κατά την έναρξη της μελέτης ήταν τα 74 έτη, ενώ το 63% ήταν γυναίκες.

Τα επίπεδα των ω-3 στο αίμα μετρήθηκαν στην αρχή της μελέτης, έπειτα από 6 χρόνια και ύστερα από 13 έτη. Αυτά περιελάμβαναν το
  • εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA)
  • το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (DHA)
  • το δοκοσαπεντανοϊκό οξύ (DPA)
  • το άλφα λινολενικό οξύ (ALA)
Οι κύριες διατροφικές πηγές των EPA, DHA και DPA είναι τα θαλασσινά, ενώ το ALA βρίσκεται κυρίως σε φυτά (ξηροί καρποί, σπόροι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά).

Με βάση τις μετρήσεις, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες ανάλογα με τα ω-3 που είχαν στο αίμα τους. Μέσα από την επισκόπηση των ιατρικών αρχείων και των διαγνωστικών εξετάσεων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 89% των συμμετεχόντων είχε μη υγιή γήρανση κατά την περίοδο της μελέτης, ενώ το 11% είχε υγιή γήρανση - επιβίωση χωρίς μεγάλες χρόνιες παθήσεις και χωρίς ψυχική ή σωματική δυσλειτουργία.

Πιο σημαντικά τα θαλασσινά ω-3

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του EPA στο υψηλότερο πεμπτημόριο συνδέονταν με 24% χαμηλότερο κίνδυνο ανθυγιεινής γήρανσης, σε σχέση με το χαμηλότερο πεμπτημόριο.

Για τα επίπεδα του DPA, τα τρία κορυφαία πεμπτημόρια συσχετίστηκαν με μείωση κατά 18-21% του κινδύνου ανθυγιεινής γήρανσης.

Ωστόσο, το DHA που προέρχεται από θαλασσινά και το ALA που προέρχεται από τα φυτά δεν συσχετίστηκαν με υγιή γήρανση.

Μια πιθανή εξήγηση του οφέλους των ω-3 είναι ότι βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της φλεγμονής, είπαν οι συγγραφείς. (src)