Μαρινάδα:
Μαγείρεμα:
Η μερίδα είναι :
Την σάλτσα + κρέας θα τα βάλουμε σε ένα μπολ, και σε ένα πιάτο ριχό θα βάλουμε το ρυζί.. Έπειτα με ένα κουτάλι θα παίρνουμε από το μπολ και θα το περιχύνουμε στο ρύζι...
Άμα δεν το καταναλώσετε όλο (βγάζει ~4.5 μερίδες, 125gr κρέας με 175gr σάλτσα), η αποθήκευση έχει ως εξής :
Εάν δεν το βάλετε κατάψυξη, η σάλτσα & κρέας το καθένα μόνο του.
Υπάρχουν τάπερ με διαχωριστικό στην μέση (για το ρύζι), βγάζω το φαί από την χύτρα το αφήνω κρυώνει (1 ώρα) και το βάζω στα τάπερ και μετά κατάψυξη...
alternative recipes
- 1 κιλό μοσχάρι ή κοτόπουλο ( μοσχάρι = σπαλονουά | κοτόπουλο = μπούτια φιλέτο )
- 2 φλυτζάνια γιαούρτι (400 - 490gr)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (να μην το αντικαταστήσεις με ginger)
- 1 κουταλιά της σούπας garam masala
- Κόλιανδρο, κύμινο, κανέλα, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, μαραθόσπορος, γαρύφαλλο, γλυκάνισος, μοσχοκάρυδο, πράσινο κάρδαμο. [TRS]
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
- 1-2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
- Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος μπουκιάς
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον κουρκουμά, το garam masala, το χυμό lime, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν πλήρως τα υλικά και μετά προσθέτουμε το κρέας στο μπολ. Ανακατέψτε για να καλύφτούν πλήρως τα κομμάτια κρέατος με τη μαρινάδα γιαουρτιού.
- Μόλις επικαλυφθεί πλήρως το κρέας, καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο. Αφήστε το τουλάχιστον 1 ώρα και όχι περισσότερο από 8 ώρες.
Μαγείρεμα:
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι (προαιρετικό)
- 120ml γάλα καρύδας (1/2 φλιτζάνι)
- 225gr χυμό ντομάτας (1 φλιτζάνι) ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια+σκόρδο
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας (ή ψιλοκομμένες ντομάτες) και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να σπάσουν.
- Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κρέας (μαζί με τη μαρινάδα) στην χύτρα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας ή 1/2 φλιτζάνι νερό στην χύτρα.
- Μαγειρεύουμε σε υψηλή πίεση για 30 λεπτά (μοσχάρι) ή 10 λεπτά (κοτόπουλο).
- Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να σιγοβράζετε για λίγα λεπτά ακόμα με ανοικτό το καπάκι.
- Όταν ανοίξετε την χύτρα ανακατέψτε και αφήστε την 10 λεπτά.
Η μερίδα είναι :
- 125gr κρέας
- 175gr σάλτσα
- 300-400gr basmati rice (αυτό το κάνουμε cook ξεχωριστά)

Την σάλτσα + κρέας θα τα βάλουμε σε ένα μπολ, και σε ένα πιάτο ριχό θα βάλουμε το ρυζί.. Έπειτα με ένα κουτάλι θα παίρνουμε από το μπολ και θα το περιχύνουμε στο ρύζι...
Άμα δεν το καταναλώσετε όλο (βγάζει ~4.5 μερίδες, 125gr κρέας με 175gr σάλτσα), η αποθήκευση έχει ως εξής :
Εάν δεν το βάλετε κατάψυξη, η σάλτσα & κρέας το καθένα μόνο του.
Υπάρχουν τάπερ με διαχωριστικό στην μέση (για το ρύζι), βγάζω το φαί από την χύτρα το αφήνω κρυώνει (1 ώρα) και το βάζω στα τάπερ και μετά κατάψυξη...

alternative recipes