Δεν μου αρέσουν οι φακές να είναι σούπα..
Εκτέλεση :
Βγάζουμε την χύτρα από το μάτι, όταν ανοίξουμε την χύτρα :
μόλις φτιάξαμε 2 γεύματα x 480gr.
Αν χρειαστεί αποθηκεύστε το φακόρυζο στο ψυγείο έως 4 μέρες.
alternative
https://www.thegraciouspantry.com/clean-eating-garam-masala-red-lentil-stew/
https://www.argiro.gr/recipe/fakes/
- 100gr φακές
- 420ml νερό
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 δάφνη
- 90ml χυμό ντομάτας [2]
- ghee ή λάδι
- 1/2 tsp αλάτι
- 1/4 tsp garam masala ή πιπέρι
- 50gr κομμάτι σπανάκι καταψυγμένο (προαιρετικό)
Εκτέλεση :
- κόβουμε με μαχαίρι ( όχι blender ) το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδο
- στην χύτρα βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ghee ( ή 2 κουταλιές σούπας λάδι ) & κρεμμύδι & σκόρδο ( μιχ ) , για 3 λεπτά τσιγαρίζουμε ( μιχ ) και μετά το garam masala ( μιχ )
- προσοχή στο garam κολλάει στο πάτο, το ρίχνουμε πάνω στο κρεμμύδι και μετά ανακατεύουμε
- ντοματοχυμό ( μιχ ) & νερό & δάφνη ( μιχ ) & φακές ( μιχ )
- κλείνουμε την χύτρα & βράζουμε για 15 λεπτά στο 3
Βγάζουμε την χύτρα από το μάτι, όταν ανοίξουμε την χύτρα :
- βάζουμε το καταψυγμένο κομμάτι σπανάκι ( μιχ ) και το καλύπτουμε με τις φακές
- κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε 5-7 λεπτά (με την βαλβίδα ανοικτή)
- 1/2 tsp αλάτι ( μιχ )
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι ( μιχ )
- 300gr ρύζι μαγειρεμένο από την προηγούμενη μέρα ( μιχ )
- το αφήνουμε στην χύτρα 10 λεπτά για να δέσει.
μόλις φτιάξαμε 2 γεύματα x 480gr.
Αν χρειαστεί αποθηκεύστε το φακόρυζο στο ψυγείο έως 4 μέρες.
Τις φακές και τα φασόλια (beans) και τα ρεβύθια πρέπει να τα τρώμε με ρύζι επειδή ο συνδυασμός δίνει πλήρη πρωτεΐνη.
alternative
https://www.thegraciouspantry.com/clean-eating-garam-masala-red-lentil-stew/
https://www.argiro.gr/recipe/fakes/