Μύκητες - Κεφίρ (Kefir) και Κομπούχα (Kombucha)

Costas

Administrator
Staff member
Εδώ είναι μια λίστα από αρρώστιες που μπορείτε να θεραπεύσετε ή τουλάχιστον να καταστείλετε με το κεφίρ.
  • ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ: συνίσταται ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα.
  • ΕΛΚΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ: θεραπεύονται μετά 2-3 μήνες με 1 λίτρο Κεφίρ την ημέρα.
  • ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΒΡΟΓΧΙΤΙΣ: ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα.
  • ΑΝΑΙΜΙΑ η ΑΛΛΕΣ αρρώστιες του αίματος. 1-2 λίτρα Κεφίρ την ημέρα (μετά από τρεις μήνες φυσιολογικό αίμα).
  • ΣΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα.
  • ΠΙΕΣΗ: ρυθμίζεται με το κεφίρ.
  • ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ρυθμίζεται με το κεφίρ.
  • ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑΤΑ: μισό έως ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα (ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, βάζετε επάνω κεφίρ το βράδυ, το αφήνετε έως το πρωί και τότε το πλένετε, σε 2-3 εβδομάδες περνά).
  • ΚΑΤΑΡΡΟΥΣ, ΚΥΣΤΗΣ, ΝΕΦΡΑ, ΣΥΚΩΤΙ, ΦΛΕΓΜΟΝΙΚΟΣ: 1 λίτρο Κεφίρ την ημέρα για 2-3 μήνες, (από γάλα η κρέμα θα μπορούσε να είχατε προσβολές αλλά το κεφίρ θεραπεύει ενώ παράγετε από γάλα και αυτό δείχνει την διαφορά του ζυμωμένου φυσικά και παραδοσιακά προϊόντος). Το κεφίρ βοηθά στην δυσπεψία για την κανονική εντερική χλωρίδα.

Συνίσταται κεφίρ σε φλεγμονές όπως :
  • ωτίτιδα / φαρυγγίτιδα / πνευμονία / φουσκώματα / ρέψιμο / γαστρική αχιλία / πεπτικό έλκος χολοκυστίτις / γαστρίτηδα / κολίτιδα / διάρροια / δυσεντερία / χρόνια δυσκοιλιότητα / ανωμαλίες χοληδόχου κύστης / ημικρανία / κόπωση των νεφρών / διαβητικό έλκος / δερματίτιδες / γενικότερα γαστρεντερικά συμπτώματα / για την αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας μετά από χρήση αντιβιοτικών / έρπης στόματος / στοματίτιδες κ.α.

Διαβάστε την ιστορία του κεφίρ εδώ.

πηγή :
http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761 (mirror) (mirror2) (mirror3)



Το βιομηχανικό (industrialized) κεφίρ – Με ποιό τρόπο φτιάχνεται το κεφίρ του εμπορίου?​


Το κεφίρ, το οποίο διατίθεται στα ράφια, των γαλακτοκομικών, δεν φτιάχνεται από την ζύμωση, των σπόρων κεφίρ.
Αντ αυτού, οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν καλλιέργειες εκκίνησης, με την μορφή DVS (Direct Vat Set). Οχί τόσο καλό. Το κεφίρ του εμπορίου, αποτελούνται από λίγα μόνον είδη μικροοργανισμών. Σε αντίθεση, το κεφίρ το οποίο παρασκευάζεται από κόκκους του κεφίρ περιέχει περισσότερα από 60 είδη μικροοργανισμών!

Επισκεφθείτε τους αντίστοιχους ιστότοπους [2], στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ζητήστε, να σας χαρίσουν, σπόρους κεφίρ.

πηγή : kouris



Σπιτικό κεφίρ
  • 1 λίτρο γάλα - κατσικίσιο, αγελαδινό, πρόβειο ή καρύδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκους κεφίρ
Ρίξτε το γάλα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο. Προσθέστε τους κόκκους κεφίρ και το καπάκι. Εάν δεν θέλετε το κεφίρ σας να αναπτύξει πολύ αναβρασμό, τότε βάλτε το καπάκι χαλαρά. Αφήστε το βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για 24 έως 48 ώρες, ανακινώντας το περιοδικά. Βάζω το κεφίρ μου στον πάγκο δίπλα στη σόμπα όπου είναι λίγο ζεστό και μακριά από το φως του ήλιου. Σε περίπου 18 ώρες το βρίσκω τέλεια καλλιεργημένο χωρίς να ξινίζει πολύ ή να χωρίζεται.

Σε αυτό το σημείο, ρίξτε το κεφίρ μέσα από ένα σουρωτήρι για να ψαρέψετε τους πολύτιμους κόκκους. Κρατήστε τους κόκκους και χρησιμοποιήστε τους για την επόμενη παρτίδα, αποθηκεύοντάς τους σε ένα μικρό βάζο καλυμμένο με γάλα όπου θα διατηρηθούν για ένα μήνα. Οι κόκκοι πρέπει να συνεχίσουν να φαίνονται υπόλευκο χρώμα και παχουλό με ζωντάνια. Χρειάζεστε μόνο μια κουταλιά της σούπας κόκκους ανά λίτρο γάλακτος για να φτιάξετε το κεφίρ σας.

Μπορείτε να το αφήσετε έξω να συνεχίσει να ξινίζει ή να το βάλετε στο ψυγείο και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Το σπιτικό κεφίρ σας πιθανότατα θα είναι πιο ξινό και πιο νερουλό από αυτά του μαγαζιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το κεφίρ του εμπορίου περιέχει πυκνωτικά και γλυκαντικά.

πηγή : ediblemontereybay



Κατά τη ζύμωση του κεφίρ, συνιστάται γενικά να καλύπτετε το δοχείο με ένα αναπνεύσιμο υλικό, όπως ένα πανί ή φίλτρο καφέ, ασφαλισμένο με λάστιχο. Αυτό επιτρέπει στα αέρια που παράγονται κατά τη ζύμωση να διαφεύγουν ενώ αποτρέπει την είσοδο ρύπων. Η πλήρης σφράγιση του δοχείου μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πίεσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει το σκάσιμο του δοχείου. Επομένως, κρατήστε το καλυμμένο αλλά όχι αεροστεγές για βέλτιστη ζύμωση.

πηγή : theeudemonia & validated by chatGPT^



(video) Eat and Treat - how to
(video) mellofarm - γάλα με κεφίρ
Live eat learn - How To Make Milk Kefir
Κεφίρ εμπορίου προτιμάτε - https://www.ygieia.com/ - θα το βρείτε σε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & myMarket


Gefu for sprouting - doing for kefir fermentation | heating pad | (Κίνα) Ζώνη θέρμανσης [2]



Ομογενοποιημένο :
Τα μόρια λίπους μειώνονται σε μέγεθος και διασκορπίζονται για να αποτραπεί η καθίζηση της κρέμας στην επιφάνεια του γάλακτος (στρώμα κρέμας), όσο πιο παχιά είναι η κρέμα, τόσο καλύτερο είναι το γάλα. Περιλαμβάνει θέρμανση (60-70c), ανάδευση και διήθηση, τα οποία αποσκοπούν στη διάσπαση των φυσικών μορίων λίπους που υπάρχουν στο γάλα. [1] [2] [3]

Παστερίωση (αναγκαστικά γίνεται βάση νομοθεσίας) :
Στην επεξεργασία τροφίμων, η παστερίωση είναι μια διαδικασία συντήρησης τροφίμων κατά την οποία τα συσκευασμένα τρόφιμα υποβάλλονται σε επεξεργασία με ήπια θερμότητα (63-72c), για την εξάλειψη των παθογόνων μικροοργανισμών και την παράταση της διάρκειας ζωής. [1]
  • Υψηλής θερμικής επεξεργασίας / υψηλής παστερίωσης : Παστερίωση σε υπερυψηλές θερμοκρασίες (UHT). Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος σε θερμοκρασία τουλάχιστον 135c. Σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια και παρατείνει τη διάρκεια ζωής χωρίς να χρειάζεται ψύξη μέχρι να ανοιχτεί.

ΚΟΥΚΑΚΗπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΤΡΙΚΚΗπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΔΕΛΤΑ Μμμmilkυψηλής θερμικής επεξεργασίας
ΔΕΛΤΑ Του Τόπου Μαςυψηλής θερμικής επεξεργασίας
ΔΕΛΤΑ Καθημερινά Φρέσκοπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΟΛΥΜΠΟΣ Επιλεγμένο Φρέσκο Γάλαπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΕΒΟΛ Διαλεχτό Φρέσκο Γάλαπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΕΒΟΛ Φρέσκο Γάλα ΒΙΟπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Φρέσκο Γάλαπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΡΟΔΟΠΗ Φρέσκο Γάλαπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλαπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Εκλεκτόνπαστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΟΛΥΜΠΟΣ Ζωής Γάλαυψηλής παστερίωσης
ΡΟΔΟΠΗ Γάλα Κατσικίσιουψηλής παστερίωσης, ομογενοποιημένο
ΟΛΥΜΠΟΣ Γάλα Κατσικίσιουψηλής παστερίωσης, ομογενοποιημένο
ΝΟΥΝΟΥ όλα (also appears as brand BARISTA)υψηλής παστερίωσης
ΜΕΒΓΑΛ Κάθε Μέρα Φρέσκο Γάλαυψηλής παστερίωσης
ΣΤΑΜΟΥ Φρέσκο Γάλα [2]παστεριωμένο
Βιότοπος φρέσκο γάλα Αρκαδίας ΒΙΟπαστεριωμένο
ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ Αγελαδινό γάλα?
ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ Φρέσκο Αγελαδινό Γάλα [2]παστεριωμένο, ομογενοποιημένο
ΛΙΒΑΔΕΡΟ Αγελαδινό Γάλα (και το πλήρες)παστεριωμένο

* μιλώντας με ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ
-άμα δεν είναι ομογενοποιημένα τα γάλατα που μου είπες θα πρέπει να έχουν γρουμπούλια (σβώλοι).



Παναγιώτης μετά από 12 χρόνια, διδάσκει :
  • Σκεύη μόνο γυάλινα / ξύλινα / πλαστικά.
  • 35gr μύκητες για 1 λίτρο γάλα.
  • Χρησιμοποιείτε γάλα πλήρες.
  • Δεν χρειάζεται ανακάτευμα σε αυτές τις 24 ώρες - ΟΧΙ αεροστεγές - βάλτε τούλι / πετσέτα στην κορυφή του δοχείου. Μην το βλέπει ο ήλιος. Το κεφίρ ζυμώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανικά μεταξύ 20c έως 26c. Στους 17c χρειάζεται ~36 ώρες.
  • Ξεπλένετε τους μύκητες και το δοχείο κάθε φορά, τους μύκητες σε νερό γάλα χωρίς πίεση. [1]
  • Αποθήκευση 12 ημερών - δοχείο στο ψυγείο με γάλα να σκεπάζει τους μύκητες (μπορεί να είναι βιδωτό αλλά όχι αεροστεγές).
  • Αποθήκευση xxx ημερών - μύκητες μόνο χωρίς υγρά, χωρίς υγρασία, αεροστεγές συσκευασία και κατάψυξη.
  • Όταν έχει γίνει το κεφίρ και δεν θέλετε να κάνετε άμεση κατανάλωση, μπορείτε να διαχωρίσετε (στράγγισμα) τους μύκητες από το κεφίρ. Μετά τα αποθηκεύεται και τα δύο στο ψυγείο σε διαφορετικά βάζα (άμα έχετε αεροστεγές δοχεία, χρησιμοποιήστε τα). Στο βάζο με τους μύκητες ρίξτε ισά-ισά γάλα να τους σκεπάσουν. Και τα δύο μπορούν να μείνουν για 10-12 μέρες στο ψυγείο, βεβαίως το κεφίρ καλό είναι να το αφήσετε μόνο 2-3 μέρες. Για τους μύκητες όταν περάσει μια βδομάδα και θέλετε να συνεχίσετε να τους έχετε στο ψυγείο, πρέπει να αλλάξετε το γάλα, να βάλετε φρέσκο γάλα.


Προϊόντα

θα τα βρείτε στο tzambaspiti δεν τα έχει online.
 

Costas

Administrator
Staff member
Kombucha
  • Πονόλαιμος και βήχας
  • Υγεία των αρθρώσεων
  • Αλλεργίες
  • Υγεία των νεφρών
  • Εξισορροπητής ορμονών
  • Αποτοξίνωση
  • Διάρροια
  • Προβιοτική μαγιά
Ένα ποτό που παράγεται από τη φυσική ζύμωση τσαγιού, στο οποίο επιδρά μια «συμβιωτική αποικία» φιλικών βακτηρίων, ζάχαρης και ζύμης (γνωστή ως scoby). Μέσω της ζύμωσης του μύκητα απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος.

Μικροοργανισμοί όπως ιοί, βακτήρια και μύκητες καταστρέφονται και τα απόβλητα και τα επιβλαβή ιζήματα, όπως το ουρικό οξύ και η χοληστερόλη, διαλύονται. Η κομπούχα προκαλεί έτσι μια επικείμενη αποτοξίνωση του οργανισμού. Η κατανάλωση του ροφήματος έχει επίσης ως αποτέλεσμα αισθητή διέγερση ολόκληρου του ενδοκρινικού συστήματος και ζήτηση για μεταβολισμό.

Kombucha Journal (est 1996) - How to make your own Kombucha Tea - 100ml in the morning / after meal (course of the day) / before bed
Culturedfoodlife - how to make kombucha [2] - (normally 200ml / day -- 473ml / day is acceptable)
Kombucha - πώς να το φτιάξετε
Kombucha Calculator
Κομπούχα, το ζωντανό τσάι
How To Make a Kombucha Scoby (images) - Όταν το σκόμπι έχει πάχος περίπου 6,35 χιλιοστά, είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε μια νέα γυάλα.
how to with pictures
YouBrewKombucha - What to Expect During First Fermentation
YouBrewKombucha - How to Know When Your Kombucha is Done/Ready to Bottle
YouBrewKombucha - Second Fermentation
YouBrewKombucha - SCOBY hotel

May Cause Bloating and Digestive Distress [2]

Τύποι Ζάχαρης

SCOBY
https://mikrovioma.blogspot.com/ (mirror) [2] (mirror) [3]
https://www.facebook.com/KombuchaGreece
ή
αγόρασε Κομπούχα και χρησιμοποίησε το για να φτιάξεις SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast) from scratch.
  • Το SCOBY από μαύρο τσάι είναι 'λεκιασμένο' καφέ ενώ το πράσινο τσάι SCOBY το κάνει πιο λεύκο. (πηγή)
  • Χρησιμοποιήστε ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (cane sugar) και όχι από ζαχαρότευτλα (sugar beets) (πηγή)
    • βρείτε kandahari sugar (πηγή)
  • Όταν αρχίζεται την πρώτη ζύμωση πρέπει να έχει pH >= 4 - 3.5 και πρωτού βγάλτε το υγρό για την δεύτερη ζύμωση πρέπει να είναι ιδανικά 3.5 - 2.5 (pH κάτω από 2.5 είναι ξύδι δεν έχει οφέλη).
  • Στην δεύτερη ζύμωση βάλτε το υγρό με τα φρούτα σε αεροστεγές μπουκάλι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το ανοίγετε κάθε μια-δύο μέρες για να μην σπάσει λόγω της περίσσεια ενανθράκωσης (excess carbonation). Τα φρούτα που είναι περισσότερο ζαχαρωτά κάνουν περισσότερη ενανθράκωση.
  • Άμα έχετε αποθηκεύσει το SCOBY στο ψυγείο και θέλετε να το ξανα χρησιμοποιήσετε βγάλτε το μία μέρα πριν για να προσαρμοστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στην πρώτη ζύμωση (5 μέρες - 3 βδομάδες), πρέπει να είναι 15-20% black tea, επειδή έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε τανίνες και καφεΐνη, η καφεΐνη χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή του SCOBY - μπορείτε να αναμείξετε μαύρο / πράσινο / λευκό.
  • Για το δοχείο, χρησιμοποιείτε γυαλί ή ανοξείδωτη κατσαρόλα (μόνο βαθμού τρία / τέσσερα ή παραπάνω) - πάντα αφήνετε 2 δάκτυλα.
  • Φτιάχνουμε τσάι για το 25% της ολικής ποσότητας που περιμένουμε να παράγουμε (πχ τσάι 2lt για 8lt τελικό αποτέλεσμα).
  • 10% από υγρό εκκίνησης (δλδ 800ml για 8lt τελικό αποτέλεσμα)
  • ανά λίτρο της τελικής Kombucha υπολογίζουμε το τσάι και την ζάχαρη :
    • 1 tbsp τσάι (φύλλα), άμα είναι τρίμμα 1/2 tbsp ( 8 tbsp για 8lt τελικό αποτέλεσμα, best - 50% black 50% green )
      • αφήστε το τσάι για 5 - 10 λεπτά
    • 57gr ζάχαρη ( 2 cups (400gr) για 8lt τελικό αποτέλεσμα )
  • όταν βάζουμε το υγρό για την δεύτερη ζύμωση το αφήνουμε 2 μέρες, μην κάνετε τα φρούτα πουρέ. (πηγή)
  • 28c η καλύτερη θερμοκρασία για την καλλιέργεια.
  • Τα βακτήρια βρίσκονται στο απάνω μέρος και η μαγιά κάθεται στο πάτο.
  • Nα το δοκιμάζετε κάθε μέρα, για να καταλάβετε πως αλλάζει η γεύση.

Study - Flavour chemical dynamics during fermentation of kombucha tea (2018)

7OrC297.png


History
Kombucha tea is a valuable health beverage, originated in Asia country over two thousand years ago and then rapidly spread to Europe and the rest of the world (Dipti et al., 2003). It is produced by kombucha (a symbiotic association, also named “tea fungus”) fermentation on sweetened black tea infusion. With many different names across the world, like Mu-Go in Russian, Kombuchaschwamm in Germany and Finkochinese in Italian (Jayabalan et al., 2014), this fermented beverage is also called “the ultimate health drink” because a large number of positive claims regard it as a prophylactic agent (Blanc et al.,1996; Jayabalan et al., 2014). It has various biological functions and brings beneficial effects to human health like anti-oxidant and anti-cancer (Jayabalan et al., 2011), helping in the treatment of metabolic diseases such as gastric ulcers (Banerjee et al., 2010), and high cholesterol (Yang et al., 2009); This tea is also claimed to have beneficial effects on mitigation of the pains and stress from malignant diseases (Screeramulu et al., 2000).

Conclusion
Pu-erh tea used. Generally, the concentration of tea polyphenols and free amino acids firstly increased at the initial stage and then decreased till the end of fermentation. Total catechins (flavonoid with antioxidant properties) and caffine in kombucha fermentation broth were degraded progressively with fermentation time.

Dynamic changes in volatile flavour components were investigated during kombucha fermentation. 60 volatile flavour components could be divided into 7 different types: alcohols, aldehydes, ketones, acids, esters, benzenoids and others, among which predominant flavour components were acids, aldehydes, alcohols and esters such as acetic acid and 5-methyl-2-piperazinyl methanol. These were mainly produced after 5 days fermentation

Yeasts and bacteria are the most important driving forces in the production of flavour components during kombucha fermentation. We separated and identified 8 main microbial communities in kombucha fermentation broth during kombucha fermentation: 2 species belonged to yeasts, i.e., Saccharomyces cerevisiae and Arxula adeninivorans and 6 belonged to bacteria: Gluconacetobacter saccharivorans, Acetobacter sp., Gluconacetobacter sp., Gluconacetobacter europaeus, Acetobacter aceti and Lactobacillus fermentum. Dynamic changes of bacteria and yeasts populations were consistent with variation of flavour components types and its contents.

This work was supported by Science and Technology planned project from Hubei Provincial Committee of Education (Q20121208) and Development fund of Yangtze University (GRANT 801190010121). source [2]



Ready Solutions

Pasteurization of kombucha is basically the process by which the ready to drink kombucha is heated to a temperature (60-80c) to kill off all the life microorganisms present in the live drink. What is important to note is that these temperature kills of both the good and bad (very rarely do exist) bacteria. Pasteurized Vs Raw Kombucha


Saccharomyces boulardii

Ονομάζεται η προβιοτική μαγιά που είναι άφθονη στην κομπούχα. Είναι ευεργετικό για την υγεία του εντέρου καθώς βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία της διάρροιας, υποστηρίζει την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Εκτός από την κομπούχα, μπορείτε να φτιάξετε καλλιέργεια Saccharomyces boulardii στο σπίτι όπως ο Alberto Villoldo δείχνει σε αυτό το video.
  • 4 κούπες με ωριμασμένα φρούτα στο μίξερ (καλύτερα χρησιμοποιείτε φρούτα που παράγουν χυμό) και 1 κούπα νερό. Η ζάχαρη θα αποτελέσει τροφή για την προβιοτική μαγιά.
  • βράζετε τον πουρέ φρούτων για 10-15 λεπτά, για να φύγουν τα άγνωστα βακτήρια (που είναι από την φλούδα φρούτων).
    • ειδάλλως θα πολλαπλασιάσετε εκατομμύρια άγνωστα βακτήρια εκτός από το S. Boulardii.
  • βάζετε τον πουρέ σε pyrex και το αφήνετε να κρυώσει (30-1 ώρα), γιατί η θερμοκρασία σκοτώνει την προβιοτική μαγιά που θα βάλουμε.
  • περιχύνετε 2 κάψουλες Saccharomyces boulardii (σύνολο 5000 billion CFU) και ανακατεύετε. Μετά από 48 ώρες θα έχετε trillions CFU!
  • καλύπτετε με πανί & βάζετε το pyrex στον φούρνο και ανάβετε μόνο την λάμπα (!!) έτσι θα έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για 2-3 μέρες.
  • όταν δεν θα υπάρχει γλυκιά γεύση, ξέρετε ότι είναι έτοιμο.
  • αποθηκέυετε στο ψυγείο για max 2 βδομάδες. Ειδάλλως μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για 2 μήνες.
  • τρώτε μια κουταλιά της σούπας καθημερινά πριν το πρωινό. Και για 3-4 ώρες μην τρώτε υδατάνθρακές. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ισταμίνη. Με την κάθε δόση το Saccharomyces boulardii θα μένει για 5-6 μέρες στον οργανισμό σας.
  • άμα θέλετε μπορείτε να αποθηκεύσετε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κουταλάκια του γλυκού από το τελικό προϊόν, και τις προσθέτετε στο επόμενο μείγμα που θα κάνετε. Έτσι δεν χρειάζεται να ρίξετε νέες κάψουλες στο νέο μείγμα.

Your S. boulardii will be ready in two or three days, after it transforms all the sugars into potent metabolites. When the fermentation process ends, the S. boulardii will go dominated. At this point you want to place your brew in the refrigerator and take a full soupspoon every morning before breakfast for two weeks.

(by video comments)
* Μade the exact same recipe with 9 strains of probiotic and it works (same alcoholic taste after fermentation).
* One tablespoon in the morning in enough. You should start noticing a reduces amount of cravings within 7-10 days which is indicative of the Candida being removed in your gut.
* Video using supplement by 'Pure Encapsulations'

Είναι το μόνο συμπλήρωμα (supplement) που έχει προβιοτική μαγιά όλα τα στελέχη του γένους Saccharomyces έχουν μαγιά. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για να καλλιεργήσετε οποιοδήποτε άλλο προβιοτικό που δεν έχει μαγιά. Όταν έχει προβιοτική μαγιά υπάρχουν ταχύτερες διαδικασίες ζύμωσης σε σύγκριση με άλλα προβιοτικά. [1]

references

nSM8NBh.jpeg




Πεχαμετρικές ταινίες
Johnson Μετρητής PH 100τμχ (Μαρούσι, Αττικής)
https://pazarogatos.gr/?p=4229
https://www.skroutz.gr/s/37482067/Johnson-Johnson-001767-Metritis-PH-100tmch.html
https://www.skroutz.gr/s/40972061/J-PHIX-Metritis-PH.html
howto

Πεχαμετρικές ταινίες 0-14pH - ALLA (Αιγάλεω, Αττικής - με παραγγελία μόνο)
https://www.skroutz.gr/s/33151123/Pechametrikes-tainies-0-14pH-ALLA.html
https://thomopoulosstore.gr/epikoinwnia/

Μετρητής PH F-01711 (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/54226118/Metritis-PH-F-01711.html

00159 Μετρητής PH 0-14 100 Ταινίες (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/28541759/00159-Metritis-PH-0-14-100-Tainies.html

Ε019 Μετρητής PH 100Τμχ (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/33057695/E019-Metritis-PH-100Tmch.html

986096854 Μετρητής PH 1-14 (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/40591920/986096854-Metritis-PH-1-14.html

Μετρητής PH (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/40972047/Metritis-PH.html

06-Ζ03-0007 Μετρητής PH (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/46024882/06-Z03-0007-Metritis-PH.html

2850 Μετρητής PH 80τμχ (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/33354650/2850-Metritis-PH-80tmch.html

Μετρητής PH (εκτός Αττικής)
https://www.skroutz.gr/s/53727541/Metritis-PH.html
 
Top