ppBB

It's all just talk

Φακές

origin :
100gr φάκες
200ml νερό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δάφνη
1/2 tsp αλάτι
1/4 tsp πιπέρι
1/4 tsp garam masala
100ml ντομάτα


6 tbsp λάδι

ψυγείο
4 μέρες

------------

100gr φάκες
300ml νερό (prev 250ml)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 δάφνη
50gr σπανάκι 
100ml ντομάτα
1/2 tsp αλάτι
1/4 tsp garam masala 'η πιπέρι

1 - κόβουμε με μαχαίρι ( όχι blender ) το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδο
2 - στην χύτρα βάζουμε λάδι & κρεμμύδι & σκόρδο ( μιχ ) , για 3 λεπτά τσιγαρίζουμε ( μιχ )  και μετά το garam masala ( μιχ ) 
3 - ντομάτοχυμό & νερό & δάφνη ( μιχ ) & φακές
4- βράζουμε για 15 λεπτά στο 3

όταν ανοίξουμε την χύτρα
1/2 tsp αλάτι ( μιχ )
5-6 tbsp λάδι ( μιχ )
50gr σπανάκι ( μιχ )
300gr rice cooked from previous day ( μιχ )

you just made 2 meals x 480gr

ref - https://www.thegraciouspantry.com/clean-eating-garam-masala-red-lentil-stew/