ppBB

It's all just talk

Κοτόσουπα


  • Κοτα ολόκληρη ~1kg-1.2kg ( χωρίς εντόσθια / λαιμό / κότσια )
  • νερό να την σκεπάσει (~1 liter)
  • λίγο αλάτι


βράζουμε 25 λεπτά

βγάζουμε την χύτρα από το μάτι

--

βγάζουμε την κότα την σκεπάζουμε

την χωρίζω σε 4 κομμάτια και την τηγανίζουμε ίσα ίσα για να πάρει το καφέ χρώμα

λεμονί και αλάτι

--

στην χύτρα βλέπουμε άμα θέλει σούρωμα λόγω ότι έχουν μείνει κομματάκια από την κότα

βάζουμε την θερμοκρασία στο 9

νερό πρέπει να είναι ~πάνω από την μέση (άμα χρειαστεί συμπλήρωμα)


όταν αρχίσει και βράζει, μίση κούπα ρύζι (~100gr) , και χαμηλώνω στο 7

δοκιμάζουμε για αλάτι και βάζουμε εάν χρειάζεται


αφού γίνει το ρύζι στίβουμε ένα λεμονί στην χύτρα