ppBB

It's all just talk

Carrot Cake

DOUGH:
8 Eggs
3 cups  Cane sugar
0.4 l  Oil
4 cups  Flour (Polohrubá mouka) 
1 pack  Baking soda
2 packs  Backing powder
Cinnamon
Salt
0.6 kg  Grated carrots
0.3 kg  Ground nuts
0.2 l  Milk

CREAM:
1.2 pack  Curd (Tvaroh)
1.2 pack  Butter
0.4 kg  Icing sugar
1 pack Vanilla sugar

+ SUGAR COATING 

PROCESS:
- whip eggs and sugar together
- add oil and  milk, whip
- add the rest of the ingredients, mix and spread over two backing trays
- bake on 180 degrees
- whip butter and sugar, than mix in curd
- spread over the baked cake, leave to harden till the next day and  than spread the sugar coating over the cakes

2.3cm = DOUGH / ZYMH
1cm = CREAM / ΚΡΕΜΑ
0.3cm = CHOCOLATE COATING / ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

--GREEK--

ΖΥΜΗ :
1) 8 ΑΥΓΑ
2) 3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ (ΜΑΥΡΗ)
3) 0,4λ ΛΑΔΙ
4) 4 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
5) 1 ΠΑΚΟ Baking soda
6) 2 ΠΑΚΟΥΣ Backing powder
7) ΚΑΝΕΛΑ (ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ)
8) ΑΛΑΤΙ (ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ)
9) 0,6KG ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ
10) 0,3KG ΑΡΑΠΙΚΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
11) 0,2λ ΓΑΛΑ

ΚΡΕΜΑ :
1) 1,2 ΠΑΚΟΣ COTTAGE CHEESE CREAM (ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ) 
2) 1,2 ΠΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
3) 0,4KG ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
4) 1 ΠΑΚΟ ΒΑΝΙΛΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

+ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΑΠΛΑ -> ΠΑΡΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΛΙΩΣΤΕ ΤΗΝ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ
BAZOYME ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ
ΒΑΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ, ΑΝΑΜΕΙΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ 2 ΤΑΨΙΑ
ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180c
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ CAKE
ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ CAKE
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ CAKE


Common Carrot cake version

https://www.youtube.com/watch?v=zm0Ea9ZscpU