ppBB

It's all just talk

Μανιτάρια

Πώς καθαρίζουμε τα μανιτάρια; (the last way is proper)

https://www.youtube.com/watch?v=cUfuGZTh_Pw


Στο τηγάνι (proper cutting)

https://www.youtube.com/watch?v=SMlmZjeE800

https://www.thekitchn.com/how-to-cook-mushrooms-on-the-stove-top-cooking-lessons-from-the-kitchn-63191


On pan, low-medium heat, add Ghee tbsp, wait to melt, add the mushrooms, sear for 2 minutes from one side

add salt / pepper / half lemon, stir,  cook for 2 more minutes.. 


PRO (peeling & cutting)

https://youtu.be/xtlSEqd8GUc



--


Στον ατμό

Τα αφήνουμε 10 λεπτά, βάζουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

https://www.pipiscrew.com/2020/02/mushrooms/



Σωστά σωταρισμένα μανιτάρια

1) Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο ανοξείδωτο τηγάνι άδειο, σε μέτρια- δυνατή φωτιά.

2) Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο. Μόλις λυώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε μια στρώση. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

3) Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Κουνάμε το τηγάνι. Τα μανιτάρια θα έχουν ξεκολλήσει και θα μετακινούνται με την κίνηση του τηγανιού, αλλάζοντας πλευρά ψησίματο ή χρησιμοποιείστε σπάτουλα. Θα πρέπει η φωτιά να είναι τέτοια ώστε να εξατμίζει τα υγρά που αφήνουν τα μανιτάρια αλλά όχι τόση που να μαυρίσουν οι καραμέλες στον πάτο.

Σε 10-15 λεπτά τα μανιτάρια είναι έτοιμα. 

https://www.tastefull.gr/recipe/manitaria-sote