ppBB

It's all just talk

Κόψτε τη Ζάχαρη

Σύμφωνα με έρευνες, εκείνοι που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η ζάχαρη είναι πηγή τροφής για ασθένειες όπως ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη συνδέεται με τον διαβήτη – και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Άρα, πρώτη σας προτεραιότητα αυτή τη χρονιά, τουλάχιστον όσον αφορά την υγείας σας, θα μπορούσε να είναι η αφαίρεση της ζάχαρης από τη διατροφή σας, μαζί με όλα τα χημικά τεχνητά γλυκαντικά. 

«Η ζάχαρη είναι η πηγή όλων των χρόνιων ασθενειών», είπε, «γνωρίζουμε ότι οι νεοπλασίες, οι καρκινικοί όγκοι,  τρέφονται με τη ζάχαρη».

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες ανήκουν στα σάκχαρα. Ενδεχομένως να σκεφτόμαστε το εξής: «Λοιπόν, δεν τρώω επιδόρπιο, άρα δεν τρώω ζάχαρη», ωστόσο, καταναλώνουμε ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά. Ο οργανισμός μας διαλύει τους υδατάνθρακες και τους μετατρέπει σε σάκχαρα.

Υπάρχουν σχεδόν 60 διαφορετικές ονομασίες για τη ζάχαρη και καλύτερα να εξετάζετε πάντα τα συστατικά που εμπεριέχονται στο προϊόν που προμηθεύεστε. Η κόκκινη γραμμή αφορά κάθε συστατικό σε μορφή σιροπιού και λέξεις που τελειώνουν σε –ίνη. Επίσης, αφορούν συμπυκνωμένο χυμό φρούτων, χυμό φρούτων, μελάσα, μαλτοδεξτρίνη, χυμό ζαχαροκάλαμου, καραμέλα και μέλι.

Σύμφωνα με μελέτες σε πειραματόζωα, η ζάχαρη είναι ακόμη πιο εθιστική και από ορισμένα ναρκωτικά.

«Η ζάχαρη επηρεάζει τα ίδια μέρη του εγκεφάλου που επηρεάζει και η κοκαΐνη», αναφέρει ο Dr. Pedre, «οπότε, αναφέρω στους ασθενείς μου ότι η ζάχαρη είναι σαν να τροφοδοτούν με κοκαΐνη τον εγκέφαλό μας, δηλαδή  επιδρά στις οδούς της ντοπαμίνης. Αισθάνομαι τέλεια, όλα είναι υπέροχα».

Ο Dr. Pedre μας δίνει ένα δίχτυ ασφαλείας: τα φρούτα! Φρούτα όπως είναι στη φυσική τους μορφή, όχι χυμούς, ούτε προϊόντα φρούτων. Ο Dr. Pedre αναφέρει τελικά ότι όσοι είναι εξαρτημένοι από τη ζάχαρη πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη που βρίσκεται σε φρούτα, η οποία ωστόσο είναι κατάλληλο υποκατάστατο για τους πιο επιβλαβείς τύπους ζάχαρης.

«Το σοκολατένιο μπισκότο ενεργοποιεί πολύ πιο γρήγορα τον εγκέφαλο, οπότε έχουμε άμεση ικανοποίηση», αναφέρει. Και συνεχίζει «αν καταναλώσετε ένα φρούτο, ας πούμε ένα πορτοκάλι ή μούρα, θα πρέπει να του δώσετε λίγο χρόνο για να γίνει η ενεργοποίηση του εγκεφάλου, η οποία ίσως χρειαστεί μερικά λεπτά».

Τεχνητά γλυκαντικά! Μήπως είναι χειρότερα από τη ζάχαρη;

Ο Dt. Pedre προειδοποιεί τους ασθενείς του να αποφεύγουν με κάθε τρόπο τα τεχνητά γλυκαντικά. Σύμφωνα με έρευνες η τεχνητή ζάχαρη είναι, στην πραγματικότητα, χειρότερη από τη ζάχαρη που όλοι γνωρίζουμε».

Στο βιβλίο του, ο γιατρός αναφέρει ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να βλάψουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, απομακρύνοντας τα βακτήρια που βρίσκονται στο πεπτικό μας σύστημα.

«Η ζάχαρη μειώνει έναν τύπο βακτηρίων που εντοπίζεται σε υγιή άτομα κανονικού βάρους και αυξάνει έναν άλλο τύπο βακτηρίων στους παχύσαρκους», δήλωσε ο γιατρός.

Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά τεχνητά γλυκαντικά παίρνουν μεγαλύτερο βάρος κι αυτό είναι ένα γεγονός. Τα τεχνητά γλυκαντικά, όπως και η ζάχαρη, προκαλούν επικίνδυνη αντίσταση στην ινσουλίνη.

«Φανταστείτε ότι δεν ακούτε καλά και πρέπει να αυξήσετε την ένταση. Το σώμα σας δεν ακούει, οπότε δεν ανταποκρίνεται στο σήμα της ινσουλίνης, και ο οργανισμός σας τροφοδοτεί την ινσουλίνη», συνέχισε, «αλλά αν η ινσουλίνη είναι υψηλή σε ποσότητα, ο οργανισμός σας ενεργοποιεί γονίδια, τα οποία, «αποθηκεύουν το λίπος»


Ο Dr. Pedre αναφέρει ότι ενώ η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια σοβαρή κατάσταση, δεν είναι μόνιμη. Χρειάζεται μια διαλειμματική διατροφή, για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τηρήσουμε αυτή τη διατροφή. Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι να απέχουμε από το φαγητό για 12 έως 16 ώρες κάθε βράδυ.
«Η ιδέα πίσω από τη διαλειμματική διατροφή είναι ότι όταν δεν καταναλώνουμε τροφές, επιτρέπουμε στα επίπεδα ινσουλίνης να πέσουν και στους υποδοχείς της ινσουλίνης να επαναρυθμιστούν, οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυξάνουμε την ευαισθησία στην ινσουλίνη». «Έτσι κάνουμε το σώμα μας ξανά ευαίσθητο στην ινσουλίνη».

Ίσως δεν είναι εύκολο, αλλά η ελαχιστοποίηση, ακόμη και η απομάκρυνση των γλυκών, από τη διατροφή μας βοηθά στην υγεία μας και στη διατήρηση της καλής μας κατάστασης. Οπότε, όσο μπορείτε μείνετε μακριά από τη λευκή αυτή αμαρτία… (src)