ppBB

It's all just talk

Σε ποιες τροφές βρίσκουμε τι


Ασβέστιο: Βρίσκεται στο γάλα, στο τυρί, στο γιαούρτι, στα αμύγδαλα, στα φασόλια σόγιας, στο κάρδαμο, στο κουνουπίδι, στο λάχανο, στις φακές, στις πράσινες ελιές, στα μπρόκολα, στον κρόκο του αβγού και στα θαλασσινά.

Φώσφορος: Καλές πηγές είναι ο κολοκυθόσπορος, οι ηλιόσποροι, το τυρί, το κρέας κι οι σαρδέλες.

Μαγνήσιο: Καλές πηγές μαγνησίου είναι οι μπανάνες, τα φιστίκια, το γάλα, το γιαούρτι, τα δημητριακά, τα όσπρια και το κρέας.

Κάλιο: Πλούσιες σε κάλιο είναι οι φρέσκιες τροφές, όπως οι μαύρες ελιές, τα φρούτα, οι σαλάτες, οι ηλιόσποροι, οι σταφίδες, οι μπανάνες, οι πατάτες, και τα ξερά δαμάσκηνα.

Νάτριο: Βρίσκεται σε όλες τις τροφές, δεν χρειαζόμαστε πρόσθετο αλάτι στο φαγητό (ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση). Σε αυξημένη λήψη αλατιού έχουμε αύξηση της κατακράτησης νερού και οιδήματα σε αρκετούς ανθρώπους.

Σίδηρος: Έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε σιδηροπενική αναιμία. Συνήθως ο οργανισμός χρειάζεται περίπου 30-40 mg σιδήρου για να μπορέσει να αφομοιώσει τα 15 – 20 mg, τα οποία του είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το συκώτι, οι σαρδέλες, οι ηλιόσποροι, η μαγιά μπύρας, το κρέας, τα ξερά δαμάσκηνα, οι ελιές, οι σταφίδες, το κουάκερ, οι φακές και το σπανάκι.

Χρώμιο: Βρίσκεται σε δημητριακά ολικής άλεσης, πατάτες, δαμάσκηνα, φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά, ψάρια και στη μαγιά της μπύρας.

Ιώδιο: Καλές πηγές είναι τα θαλασσινά, το ιωδιούχο αλάτι, τα φύκια (kelp-dulce).

Ψευδάργυρος: Βρίσκεται σε όσπρια, θαλασσινά, συκώτι, κρέας, κολοκυθόσπορους.

Χαλκός: Θα τον βρούμε στο κρέας, τα θαλασσινά –οστρακοειδή (μύδια στρείδια, αστακούς καβούρια), στα εντόσθια ζώων, τα όσπρια, στα δημητριακά ολικής άλεσης (σίκαλη –σιτάρι), στα καρύδια και γενικά τους ξηρούς καρπούς, στα μπιζέλια, στις αγκινάρες, το  αβοκάντο, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πατάτες, τις ντομάτες, στις μπανάνες, τα δαμάσκηνα.

Σελήνιο: Βρίσκεται σε όσπρια, ψάρια -θαλασσινά (μύδια στρείδια, αστακούς καβούρια), βραζιλιάνικα φιστίκια, πουλερικά και λοιπά κρέατα, δημητριακά (κυρίως βρώμη, αναποφλοίωτο ρύζι).

Κάπαρη ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό ουροποιητικό, κυκλοφορικό, αναπνευστικό. (src)

-

Μύρτιλα: Τα μύρτιλα φημίζονται για την αντιγηραντική τους δράση, βοηθούν όμως και στο αδυνάτισμα, αφού μόλις ένα φλιτζάνι μύρτιλα δίνει 4 γραμμάρια φυτικών ινών αλλά μόλις 80 θερμίδες.

Μπρόκολο: Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση και παράλληλα είναι δυνατός «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα χάρη στις φυτικές του ίνες αλλά και τις ελάχιστες θερμίδες του.

Γκρέιπφρουτ: Διευκολύνει το αδυνάτισμα κυρίως επειδή μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που προωθεί την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, επομένως συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Αβοκάντο: Το ελαϊκό οξύ που υπάρχει στα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο βοηθά στην αντιμετώπιση της πείνας και της λιγούρας, ενώ παράλληλα και οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες του φρούτου προωθούν το αίσθημα του κορεσμού. (src) (src2)

-

Βάμμα Πρόπολης (απο μελι) : Βακτηριοστατικό, Βακτηριοκτόνο,  Αντιμυκητισιακό,  Αντιφλεγμονώδες,  Αναλγητικό,  Αντιϊκό,  Αντιοξειδωτικό,  Αναισθητικό (src)


Το νερό

Το σώμα μας περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού, 60 -70% του σωματικού μας βάρους είναι νερό. Κατανέμεται το 40 -45% στο εσωτερικό των κυττάρων, το 15% στο μεσοκυττάριο χώρο και 5% στο αίμα μας.


+ Γλυκαιμικός Δείκτης (ΓΔ) και Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ)  read more @


http://www.bionews.gr/pepsi/