Προϊόντα διατροφής με φυτικές ίνες χαρουπιού έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στα λιπίδια του αίματος και τη μείωση της χοληστερίνης. Συνήθως καταναλώνεται μέσα σε παξιμάδια, μπάρες δημητριακών, γλυκά κριτσίνια ή ως ρόφημα, ενώ μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για τροφές όπως μέλι (χαρουπόμελο) το οποίο προκύπτει βράζοντας το χαρούπι και αλεύρι (χαρουπάλευρο) το οποίο φτιάχνεται αλέθοντας τα χαρούπια. Από αυτό μπορείτε να φτιάξετε ψωμί, μπισκότα, κέικ, κριτσίνια τα οποία θα έχουν γεύση σαν αυτή της σοκολάτας, αλλά θα είναι πολύ πιο υγιεινά απ' ότι αν είχατε προσθέσει κάποια κουβερτούρα.
#xaroypi