
1ος τρόπος
- Βάλτε το σε ένα σκεύος με κρύο νερό από την βρύση. Βεβαιωθείτε ότι το νερό το καλύπτει για 2 εκατοστά.
- Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να έχετε βάλει καπάκι στο σκεύος.
- Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά και βάλτε το καπάκι.
- Από εκείνη την στιγμή και μετά... ρυθμίστε το χρονόμετρο, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, ανάλογα με την σύσταση που θέλετε να πετύχετε στο αυγό.
- Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος με κρύο νερό και αφήστε το για ένα λεπτό.
- Ξεφλουδίστε το και... καλή απόλαυση!
https://www.iatropedia.gr/tips/avga-kolpo-gia-na-ta-vrazete-panta-akrivos-opos-sas-aresoun/53414/
2ος τρόπος
- Επιλέξτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετήστε νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το να βράσει.
- Μόλις το νερό βράσει τοποθετήστε μέσα το αυγό
- Αφήστε το αυγό για 3-4 λεπτά να βράσει και αφεραίστε το από το νερό.
https://www.mama365.gr/11714/pos-tha-vrasete-to-avgo.html