ppBB

It's all just talk

Ταχινόσουπα με ρύζι

  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • ο χυμός από 1/2 - 1 λεμόνι
  • 200 γρ. ταχίνι
  • αλάτι


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει. Ρίχνουμε το ρύζι, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζεστό νερό του ρυζιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άλλη 1 κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Ρίχνουμε το χυλό σταδιακά στη ρυζόσουπα, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να χυλώσει η σούπα. Ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.


src