Αρχικά έχουμε 680gr passata, βάζουμε όσο χωράει στο blender και τα συστατικά.
Σε κατσαρολάκι, χύνουμε το αποτέλεσμα του blender και προσθέτουμε ότι passata έχει μείνει εκτός blender. Το ακουμπάμε στο μάτι και το καπακόνουμε.
Σε κουζίνα, που έχει max 9 :
Βάζουμε το μάτι στο 5, μέχρι να το δούμε ότι βγαίνουν φουσκάλες, τότε το κατεβάζουμε στο 3 για 15 λεπτά. Και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και στο 3 πρέπει να βγαίνουν φουσκάλες.
Όταν το βγάλουμε από το μάτι, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε για 30sec, το αφήνουμε για 3-4ώρες να κρυώσει, το χύνουμε πάλι μέσα στην γυάλινη συσκευασία της passatas και το βάζουμε στο ψυγείο.
Tip : Όταν καλύπτετε με λάδι (εσωτερικά στο απάνω μέρος) δεν περνάει αέρας στην passata, οπότε μετά από κάθε χρήση, προσθέστε λίγο.